« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POTRAŽNJA ZA EKSPLICITNIM

Djevojke žele video igrice s više nasilja

Belgijska istraživačica tvrdi da djevojkama idu na živce igrice koje nude samo igranje sa slatkim životinjama - one traže malo krvi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

djevojke

,

call of duty

,

video igrice

,

Papa blaženik

,

Toni Rico

Djevojke prosječno u jednom tjednu potroše onoliko vremena na igrice koliko im traje jedan školski dan, tvrde jedna belgijska istraživačica. Ali njeno istraživanje pokazalo je još nešto - djevojke žele da igrice budu malo nasilnije nego inače.

>> RapeLay: Šokantna igrica razbjesnila organizacije za prava žena

Lotte Vermeulen sa Sveučilišta Ghent saznala je da ženske igrače frustrira činjenica kako na tržištu ne postoji dovoljno igrica koje su po njihovom ukusu i kojima je lako upravljati. Sudionice u istraživanju su izjavile da uživaju u blago eksplicitnim igricama, te da im je muka od igrica koje su u tržišnim sferama prikazane na način kao da djevojke zanimaju samo mačići, lutkice i igračke.

>> Nasilne video igrice su za većinu djece sasvim bezopasne

Vermeulen je nedavno objavila svoju disertaciju "Girls gaming versus guys gaming", koju je napisala nakon što je anketirala 983 igrača u dobi između 11 i 65 godina. Istraživanje provedeno u sklopu pisanja njenog magistarskog rada pokazalo je da djevojke u prosjeku provode oko osam sati tjedno na igrice dok muški igrači igraju najmanje 17 sati tjedno.

>> Video igrice počinju imati važnu ulogu u obrazovanju

"Djevojkama ne smetaju nasilne igrice sve dok je nasilje zabavno i ne previše eksplicitno", rekla je istraživačica. "Dug je niz igrica koje djevojke vole, ali koje jednostavno nisu tržišno usmjerene prema njima. One žele da im dizajneri igrica ponude nešto više od mačića i ružičastih vrpci", dodaje Vermeulen napominjući kako dečki više uživaju u izdanjima kao što su Call of Duty ili Resident Evil nego Super Mario Bros. Osim toga , dečki preferiraju igrice u kojima ima oskudno odjevenih ženskih likova. Djevojkama to ne igra važnu ulogu.

06.07.2010. 13:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh