« Žene
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PRIRODNO JE NAJBOLJE

Djevojke, zaboravite parfeme - miris tijela je najviše seksi

Znanstvenici su otkrili da prirodni miris ženskog tijela tijekom ovulacije dovodi muškarce do ludila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

parfemi

,

testosteron

,

miris tijela

,

ovulacija

Zaboravite egzotične parfeme jer nova studija pokazuje da je prirodni miris najbolji trik da steknete interes muškarca. Mirisi su iznimno važni u svijetu životinja, naročito u smislu parenja. Istraživanjima se dokazalo da razina testosterona varira ovisno i mirisnim signalima koje ispuštaju ženke, a to posebno vrijedi za period ovulacije. Vrijedi li isto i za ljude?

Dakle, studiju su proveli znanstvenici Saul L. miller i Jon K. Maner sa Sveučilišta Florida State. U njoj su žene trebale nositi jednu te istu majicu tijekom tri noći u različitim periodima menstrualnog ciklusa. Muški volonteri su zatim trebali pomirisati svaku od majica među kojima je bilo i onih koje niti jedna žena nije nosila.

Zatim su znanstvenici prikupili uzorak pljuvačke radi analize testosterona. Isto je učinjeno i prije nego su im dane majice na mirisanje. Otkrilo se da je kod muškaraca razina testosterona porasla drastično nakon što su pomirisali majice koje su dame nosile tri dana. Istovremeno, te majice su im i najljepše mirisale.

Autori studije su zaključili da su po prvi puta dokazali kako olfaktivni tragovi žena direktno djeluju na biološke reakcije muškaraca. Studija sugerira da je razina testosterona podložna djelovanju ženskom mirisa tijekom ovulacije. Detalji studije objavljeni su u časopisu Psychological Science.
16.01.2010. 16:52:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ana
    25.02.2012. 15:54
    pa nisam bas siguran za ovo :)
    pogotovo ovaj dio o nosenju iste majice vise puta

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh