« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Stvaranje zajedništva

Djeca vas čine sretnijima, no samo ako ste u braku

Ova tvrdnja može zvučati iznenađujuće onima koji se bore s nesanim noćima i isprekidanim snom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

djeca

,

sreća

,

brak

,

blagostanje

No istraživači tvrde kako vas djeca doista čine sretnijima. Studija bazirana na iskustvima desetcima tisuća britanskih roditelja, suprotstavlja se drugim istraživanjima koja su tvrdila da djeca mogu uništiti i najstabilniju vezu.

Umjesto toga, rezultati sugeriraju kako dijete učvršćuje vezu, no samo ako je par u braku. Skoro 90.000 roditelja ispitano je u pogledu njihovih stavova prema prinovi u obitelji. Odgovori su otkrili da brak postaje sretniji dolaskom djeteta, a troje djece donosi najviše radosti. Žene, očekivano, u roditeljstvu pronalaze više zadovoljstva nego muškarci.

No djeca donose radost samo onim parovima koji su u braku. Ako par jednostavno živi zajedno, rođenje djeteta može izazvati nesklad, navodi se u studiji Sveučilišta u Glasgowu.

Dr. Luis Angeles objašnjava: ˝Činjenica da ljudi koji žive kao par ali nisu u braku prolaze kroz krizu kada se pojavi dijete vrijedna je pažnje. Ono što razdvaja parove koji su u braku i one koji nisu nije mogućnost udruživanja sredstava, poput novca i vremena, za odgoj djeteta, nego odlučnost da se to zaista i učini.˝

27.10.2009. 10:02:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh