Metro-portal.hr

objavljeno 27.10.2009. 10:02:28
Stvaranje zajedništva

Djeca vas čine sretnijima, no samo ako ste u braku

Ova tvrdnja može zvučati iznenađujuće onima koji se bore s nesanim noćima i isprekidanim snom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
No istraživači tvrde kako vas djeca doista čine sretnijima. Studija bazirana na iskustvima desetcima tisuća britanskih roditelja, suprotstavlja se drugim istraživanjima koja su tvrdila da djeca mogu uništiti i najstabilniju vezu.

Umjesto toga, rezultati sugeriraju kako dijete učvršćuje vezu, no samo ako je par u braku. Skoro 90.000 roditelja ispitano je u pogledu njihovih stavova prema prinovi u obitelji. Odgovori su otkrili da brak postaje sretniji dolaskom djeteta, a troje djece donosi najviše radosti. Žene, očekivano, u roditeljstvu pronalaze više zadovoljstva nego muškarci.

No djeca donose radost samo onim parovima koji su u braku. Ako par jednostavno živi zajedno, rođenje djeteta može izazvati nesklad, navodi se u studiji Sveučilišta u Glasgowu.

Dr. Luis Angeles objašnjava: ˝Činjenica da ljudi koji žive kao par ali nisu u braku prolaze kroz krizu kada se pojavi dijete vrijedna je pažnje. Ono što razdvaja parove koji su u braku i one koji nisu nije mogućnost udruživanja sredstava, poput novca i vremena, za odgoj djeteta, nego odlučnost da se to zaista i učini.˝

27.10.2009. 10:02:28
http://metro-portal.hr/djeca-vas-cine-sretnijima-no-samo-ako-ste-u-braku/25096/