« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
VOĐA NA ŠPANCIRFESTU

Kosor: Dio krivnje za antipoduzetničku klimu snose i mediji

"Srela sam puno obrtnika i gospodarstvenika koji ovdje pokazuju što su napravili i tako pokazuju da se i u ovim vremenima krize može poslovati", rekla je premijerka

kosor jadranka špancirfest
kosor jadranka špancirfest (Andrej Švoger/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Ivan Čehok

,

neprijatelj

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je, posljednjeg dana "Špancirfesta", posjetila Varaždin. U društvu gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka, zamjenice župana Blanke Glavica Ječmenica i direktorice Turističkog ureda grada Varaždina Branke Tropp premijerka je prošla ulicama središta grada i razgovarala sa šetačima, izlagačima i izvođačima na ovogodišnjem "Festivalu dobrih emocija".

"Srela sam puno obrtnika i gospodarstvenika koji ovdje pokazuju što su napravili i tako pokazuju da se i u ovim vremenima krize može poslovati", rekla je Kosor. Kao najvažnije poruke "Špancirfesta" predsjednica Vlade je istaknula upornost i njegovanje ozračja optimizma koji nam treba u ovim vremenima.

Kosor je komentirala i izjave poduzetnika o "antipoduzetničkoj" klimi u Hrvatskoj rekavši da bi ona svakako mogla biti bolja, no da postoje primjeri onih koji napreduju uz pomoć Vladinih mjera kao što je na primjer drvna industrija. Međutim, napomenula je da dio krivnje za takvu klimu snose i mediji jer ne naglašavaju ovakve dobre primjere izlaska iz krize. "Smanjili smo neporezna davanja i obavili svoj dio posla oko dugovanja javnih poduzeća pa tako HEP više ne duguje 1,8 milijardi kuna i električna struja neće poskupjeti do kraja godine", rekla je Kosor te zaključila da je i na udruzi poslodavaca i na sindikatima da odrade svoj dio posla. (hina/metro-portal)

29.08.2010. 14:56:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    29.08.2010. 16:00
    ne hvala, nema šanse da otvaram firmu kad znam da nitko nikome rvackoj ne plaća... a kad uspostavite račun morate platiti PDV bez obzira da li su vam platili ili ne :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh