« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
PU U DUŽNIČKO ROPSTVO

HNS ne podržava rebalans proračuna

Zbog čega bi netko to zna što radi druge pitao za mišljenje, pita se HNS-ovac Ivan vrdoljak aludirajući na česta prozivanja oporbe od strane Jadranke Kosor

Ivan Vrdoljak iz HNS-a
Ivan Vrdoljak iz HNS-a (Igor Sambolec/CROPIX)
Više o

HNS

,

Jadranka Kosor

,

Osijek

,

rebalans proračuna

,

britanski turisti

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Osijeku kako ta stranka u Hrvatskom saboru neće podržati prijedlog rebalansa državnoga proračuna, jer u njemu ne vidi smjernice gospodarskog oporavka i antirecesijske mjere. Na konferenciji za novinare Vrdoljak je ustvrdio da HDZ-ova Vlada politikom zaduživanja ugrožava plaće i mirovine te da takvo postupanje Hrvatsku "vuče u dužničko ropstvo".

Ocijenivši kako je proteklih tjedana premijerka Jadranka Kosor "često prozivala oporbu da kaže što bi se trebalo raditi", Vrdoljak je zapitao "zbog čega bi netko, tko zna što radi, pitao druge". Prijedlogom rebalansa predlaže se povećanje izdvajanja za nezaposlene za 350 milijuna kuna, što znači da vladajući predviđaju povećanje nezaposlenosti, što će se također pokriti iz kreditnoga zaduženja, ustvrdio je Vrdoljak.

Predsjednik slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a Ivica Mandić smatra da je riječ o proračunu koji odgovara potrebama HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera HSS-a i SDSS-a te u kojemu nema naznaka poticanja investicijskih ulaganja. (hina/metro-portal)

29.08.2010. 13:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh