« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Programsko vijeće HRT-a dva sata utvrđivalo dnevni red, pa ostalo bez kvoruma

Do 29. rujna sjednica o aktualnom stanju

Vanja Sutlić, ravnatelj HRT-a
Vanja Sutlić, ravnatelj HRT-a (Dragan Matić/CROPIX)

Na prvoj sjednici nakon ljetne stanke članovima Programskog vijeća HRT-a trebalo je više od dva sata kako bi utvrdili dnevni red, a kad su to uspjeli sjednica je prekinuta jer više nije bilo kvoruma za donošenje odluka.

Prijepori su nastali već na početku kad su neki vijećnici, potaknuti zaključcima ogranaka Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Sindikata novinara Hrvatske (SNH) pri HTV-u, predložili da se u dnevni red uvrsti rasprava o aktualnom stanju na HRT.

Riječ je o zaključcima koje su HND i SNH usvojili na sastanku i dostavili Vijeću upozoravajući ga na sukobe interesa pojedinih novinara te odlaske, premještaje i smjene novinara.

Nakon dvosatne rasprave prihvaćen je prijedlog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića da se najkasnije do 29. rujna održi tematska sjednica o aktualnom stanju na HRT-u. Naknadno bi trebalo biti utvrđeno tko će biti pozvan na sjednicu.

Sutlić je kazao kako jest za raspravu ali je doveo u pitanje vjerodostojnost zaključaka strukovnih udruga ustvrdivši da je na njihovom sastanku bilo samo 10 posto članova. Stoga HRT-ov ravnatelj prije tematske sjednice želi razgovarati sa svim novinarima kako bi se upoznao s činjeničnim stanjem.

Neki članovi vijeća iznijeli su sumnje po kojima se namjerno želi izbjeći rasprava o stanju na HRT-u.

"Ovo Vijeće je tulipan i Monty Python jer raspravlja o dnevnom redu kako bi se spriječila rasprava o stanju na HRT-u", rekla je Suzana Jašić, koja smatra da će stanje biti to gore što se više sprječava rasprava.

Siniša Grgić rekao je da mu je žao što sjedi u Vijeću koje se dade "instrumentalizirati izvana".

Odbijen je prijedlog Suzane Jašić i Marine Škrabalo da se rasprava o aktualnom stanju u kući uvrsti u postojeći dnevni red i da na sjednicu budu pozvani predstavnici ogranaka. Sjednica će biti nastavljena iduće srijede. (HINA)

10.09.2008. 20:14:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh