« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
UFF

Riješite se neugodnih mirisa

Ljeto nas često može staviti u neugodnu situaciju kad se oznojimo i počnemo ispuštati tjelesne mirise

Ubijate li ljude oko sebe?
Ubijate li ljude oko sebe? (Arhiva)
Više o

znojenje

,

tjelesni mirisi

,

ugodni mirisi

Znojenje i ljetu idu ruku pod ruku, jer je gotovo nemoguće izaći iz kuće a da ne krenu prvo graške znoja, a zatim i pravi potoci. No, uz to neki imaju i veće probleme s hormonalnom neuravnoteženošću, uzbuđenosti ili stresom, što također izaziva znojenje praćeno neugodnim mirisima. 

Neugodnih se mirisa najlakše riješiti raznim dezodoransima i stickovima koji će spriječiti znojenje ispod ruke, koje je najobilnije i najviše utječe na miris znoja, no istovremeno je to i najštetniji način za naše tijelo koji može izazvati iritacije.

Najbolji je način sprječavanja posjet liječniku koji će ustanoviti uzroke pretjeranog znojenja i neugodne mirise koji smetaju svima oko nas.

Neugodne mirise može spriječiti voda, i to kako konzumacijom tako i tuširanjem. Ako konzumiramo dovoljne količine vode, izbacit ćemo dobar dio toksina, a uz najmanje dva tuširanja dnevno, moći ćemo mirno izlaziti bez straha da će nas znoj izdati.

Ispod pazuha možemo se namazati i limunom ili octom, kako bismo uklonili bakterije koje zapravo uzrokuju neugodne mirise. Napravite to prije spavanja, ujutro se istuširajte i mirisa neće biti. Naravno, ako vas limun ili ocat iritiraju, prestanite koristiti ovu metodu.

Zdrava prehrana i mršavljenje predstavljaju najbolji način uklanjanja neugodnih mirisa, jer ćemo svoje tijelo dovesti u red i znojit ćemo se kad je to normalno, a miris znoja neće biti nesnosan smrad. 

10.07.2013. 09:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Stanko
    10.07.2013. 09:45
    Pa tko će mi platiti vodu za najmanje 2 tuširanja dnevno? :O
    Ja svoje poslove obavim ili ujutro ili navečer kada nije vruće.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh