« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Dijeta za one koji - mrze dijete

Dijeta vam je zabranjena riječ u rječniku, no unatoč tome želite skinuti višak kilograma? E, pa za takve imamo ove savjete

Jedete, a ipak mršavite - može se, i to ovako ...
Jedete, a ipak mršavite - može se, i to ovako ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

savjeti

,

mršavljenje bez dijete

Mršavljenje bez dijete san je svake osobe koja muku muči s viškom kilograma i stalno je na nekim dijetama koje se uporno pokazuju neučinkovitima. 

Ma koliko se to nekima činilo kao drveno željezo, u stvarnosti to nije slučaj - moguće je skinuti kilograme bez posebnog režima prehrane, no nužne su određene promjene životnog stila koje sigurno neće utjecati na kvalitetu vašeg života, a napravit će željeno - riješiti vas viška kilograma. 

Naravno, početak je najjednostavniji mogući - pokrenite se. Hodajte barem 15 minuta dnevno ubrzanim korakom u obližnjem parku i to će već napraviti mala čuda za vašu formu, a i liniju.

Nadalje, počnite jesti pametno - ne preskačite obroke. To vam sigurno neće skinuti kilograme, štoviše, napravit će pravi kaos u tijelu koje treba stabilan i redovit unos kalorija. Što ćete jesti i kako, to je već druga priča ...

Prije obroka prevarite želudac - prije doručka i večere popijte veliku čašu vode, a prije ručka obavezno pojedite juhu ili porciju salate. Dokazano je da ćete na taj način pojesti trećinu obroka manje, što je već velika stvar. Gladni niste, a unijeli ste manje kalorija. 

Pokušajte s jednim jednostavnim trikom - kad punite tanjur, stanite prije one zadnje žlice ili komada koji ste željeli staviti i na taj način dodatno smanjite unos kalorija. Najbolji način za to je da posude s pripremljenom hranom ostanu na štednjaku - ako je sva hrana pred vama na stolu, veća je šansa da ćete uzeti i repete.

Tijekom obroka jedite polako, temeljito sažvačite svaki zalogaj i tako ćete se zasititi i prestati jesti kad vam je stvarno dovoljno. Naime, želucu je potrebno neko vrijeme da pošalje poruku mozgu da je glad utažena, tako da brzim jedenjem samo trpate kalorije u sebe i ne dajete vremena da mozak shvati da ste siti. 

Za kraj, odaberite koju ćete od poslastica uzeti, a koje ostaviti - ako jedete kruh, nemojte jesti desert i piti sok, ili odaberite neku drugu kombinaciju.

Sve navedeno omogućit će reducirani unos kalorija bez ikakvih promjena u načinu prehrane, a kad se to spoji s tjelesnom aktivnošću, već nakon mjesec dana skinut ćete par kilograma i ustanoviti da je mršavljenje bez dijete - moguće

Najbolje od svega je činjenica da ćete u tom roku usvojiti ovaj nov način prehrane koji će vam pomoći da dostignutu kilažu i zadržite ili još smanjite, a ne vratite natrag kao nakon neuspješne dijete.

Pokušajte, jednostavno je!

01.02.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh