« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina
KILICE

Dijeta prema horoskopskom znaku

Ako vam baš i ne ide s dijetom na koju ste krenuli, pročitajte koja je idealna za vas prema horoskopu

Poslušajte zvijezde i smršavite
Poslušajte zvijezde i smršavite (Arhiva)
Više o

dijeta

,

prehrana

,

horoskop

,

horoskopski znak

,

dijeta prema horoskopu

Dijeta treba biti prilagođena vama, a ne modi ili trenutnim trendovima. Stoga, pročitajte što vam horoskop preporučuje po pitanju prehrane.

Ovan

Energija ovog vatrenog znaka podnosi i jaku začinjenu hranu, no najbolje ipak odgovara kuhano meso i svježe povrće, a uz to bi trebalo svakodnevno vježbati, makar i simbolično. Naravno, dobro bi bilo smanjiti porcije koje su dosta često preobilne.

Bik

Venera Bikovima donosi sklonost uživanju i slatkome, tako da je dovoljno smanjiti unos namirnica punih šećera da se kilaža počne sama smanjivati. Prema tome, ograničite unos ugljikohidrata i pobrinite se da svaki dan popijete dovoljno vode, barem litru i pol.

Blizanci

Blizancima za mršavljenje treba društvo koje će raditi isto, kako bi zajedno mogli skinuti kile potičući jedni druge. Prehranu bazirajte na bjelančevinama, povrću i vodi i nećete pogriješiti, a u dobrom društvu neće vam teško pasti svakodnevno vježbanje.

Rak

Rakovima je sve što se jednostavno priprema, a za energiju budite sigurni da unosite dovoljno bjelančevina. Ako ste vegetarijanac, bacite se na integralne žitarice i svježe voće i povrće koji će vam izbaciti toksine iz organizma.

Lav

Nestrpljivost ovog vatrenog znaka najveća je prepreka mršavljenju jer žele sve odmah. Brze dijete mogu vam pomoći da izgubite i pet kilograma u tjedan dana, no držite se piletine i puretine, kuhanih jaja, svježih salata i voća osim banana.

Djevica

Možda i najopsjednutiji dijetama, Djevice stalno nešto računaju, no bit će dovoljno smanjiti porcije i jesti laganiju hranu. Preporučeni gubitak kilaže bio bi jedan kilogram u pet dana.

Vaga

Vage su i kod dijeta prilično neodlučne, pa zbog stalnog preispitivanja najčešće odustaju od dijete. Hranite se balansirano, 30 posto masnoća, 30 posto bjelančevina i 40 posto ugljikohidrata i težina će se normalizirati. 

Škorpion

Hedonizam je zaštitni znak Škorpiona, pa su dijete same po sebe prilično nevjerojatna stvar za taj horoskopski znak. No, ravnoteža između užitaka i zdrave hrane može se uspostaviti jedino vježbanjem, uz što je preporučljivo konzumiranje nerafiniranih ugljikohidrata.

Strijelac

Strijelcima su bedra i butine slabe točke, stoga u prehranu ubacite namirnice bogate vitaminom C, kalijem i sumporom - riba, meso, svježi sir i voće, uz to dosta zelenog lisnatog povrća i rajčica.

Jarac

Saturn donosi disciplinu potrebnu za dijete, pa se lako možete posvetiti, recimo, jednodnevnoj dijeti svaki tjedan. Limunov sok i općenito iscijeđeno voće, zeleno lisnato povrće, orasi i sjemenke držat će vam kilažu pod kontrolom.

Vodenjak

Uran koji voli nagle promjene daje i Vodenjacima želju za instant rezultatima, stoga su idealan znak za kratku i brzu trodnevnu dijetu od svježeg soka i tosta za doručak, tuna i salata za ručak i nemasna piletina za večeru, uz svježu salatu.

Ribe

Ribe često utjehu traže u hrani, stoga su im dijete način života. Bolje bi bilo promijeniti prehranu i usvojiti mediteransku kuhinju s ribom, blitvom, maslinovim uljem i nemasnim mesom, dijete tada neće biti potrebne. 

27.04.2013. 21:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh