« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
5 OBROKA, 5 SASTOJAKA

Dijeta 5 faktora - recepti za večeru i međuobroke

Dijeta 5 faktora propisuje pet obroka dnevno - za večeru možete jesti fajitu ili punjenu papriku, a za međuobroke ukusne jogurte i shakeove

Shake
Shake (Shutterstock)
Više o

dijeta 5 faktora

,

Harley Pasternak

,

međuobrok

,

dijeta 5 faktora recepti

,

recepti za mršavljenje

Dijeta 5 faktora, koja se sastoji od pet obroka dnevno i pet treninga tjedno, zdrav je i dugoročan način mršavljenja. Obavezni obroci su doručak, ručak, večera i dva međuobroka. Recepte Harleyja Pasternaka za doručak i ručak smo već predstavili pa ćemo se sada baviti preostalim obrocima:

VEČERA

Punjena paprika
Sastojci: 2 velike paprike, 200 g mljevenog mesa, 100 g graha, 3 žlice umaka od rajčice, šalica kuhane iintegralneriže.

Priprema: Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Prepoloviti paprike i izvaditi koštice. Staviti u pećnicu na 20 minuta. U međuvremenu popržiti mljeveno meso, dodati grah, umak od rajčice i rižu. Začiniti soli, paprom i peršinom. Napuniti paprike i na par minuta vratiti u pećnicu.

Pikantna goveđa salata
Sastojci: 3 velike žlice vinskog octa, 1.5 male žlice senfa, 300 g goveđeg mesa narezanog na trakice, pola svježeg krastavca, 8 malih rajčica (prepolovljenih).

Priprema: Zamutiti ocat, senf, sol i papar. Začiniti meso i popržiti ga na vatri 2-3 minute. Poslužiti ga sa salatom od krastavca i rajčica, preliti dressingom od senfa.

>>Recept za lasagne 5 faktora

Fajita s puretinom
Sastojci: 200 g purećeg mesa narezanog na trakice, 1 luk, 1 paprika, 2 integralne tortilje, 100 g kiselog vrhnja.

Priprema: Meso ispeći na tavici oko 2 minute, dodati nasjeckani luk i papriku. Začiniti paprom, kimom i čilijem. Tortilje zagrijati u mikrovalnoj ili pećnici te potom napuniti mesom i povrćem, preliti kiselim vrhnjem i zamotati.

MEĐUOBROCI

Shake s čokoladom i mentom
Sastojci: 300 g jagoda, 400 ml nemasnog mlijeka, 3/4 žlice sirutke u prahu, 1 žlica kakaa, nekoliko listića mente.

Priprema: Izmiksati jagode, mlijeko i kakao. Dodati sirutku i pomiješati. Servirati u čaši s listićima mente na vrhu.

Punjena jaja
Sastojci: 200 g tune u vodi, 100 g kiselog vrhnja, 1 manji luk, 2 tvrdo kuhana jaja.

Priprema: Zamutiti tunu, kiselo vrhnje, luk, sol i papar. Oguliti kuhana jaja, prepoloviti ih i izvaditi žumanjak te napuniti kremom od tune.

Jogurt od limuna s kivijem
Sastojci: 200 g jogurta, 200 g kiselog vrhnja (oboje s minimalnim udjelom masnoće), 1 velika žlica soka limuna, nekoliko listića svježe mente, 2 kivija narezana na kockice.

Priprema: Jogurt pomiješati s kiselim vrhnjem, dodati sok od limuna te ostaviti da se stisne u hladnjaku. Servirati s kivijem i listićima mente.

Bruschetta
Sastojci: 250 g rajčica narezanih na kockice, nekoliko listića svježeg bosiljka, 100 g kockica mozzarelle, 4 šnite integralnog kruha.

Priprema: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješati rajčice, bosiljak, maslinovo ulje, mozzarellu, sol i papar. Rasporediti po kruhu i peći pet minuta.

29.01.2011. 20:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh