« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
ISPROBAJTE :)

Dijeta 5/2 možda je baš za vas

Nova vrsta prehrane mogla bi biti rješenje za sve one koji ne žele trošiti puno vremena ili živaca, a cilji im je smršaviti

Jede se sve? Koliko želimo?? Cool :)
Jede se sve? Koliko želimo?? Cool :) (Pexels)
Više o

višak kilograma

,

gladovanje

,

najbolja dijeta

,

dijeta 5/2

Dijeta je riječ koja će vrlo skoro zavladati tražilicama, što zbog onih koji se žele pripremiti za blagdanske prepune stolove i dočekati ih tanji, što zbog onih koji se već spremaju za postblagdansko skidanje viška kilograma.

Stoga, evo jedne dijete koja će vas oduševiti i koja je primjenjiva čak i tim danima prejedanja i uživanja u hrani - dijeta 5/2.

Dijeta 5/2 podrazumijeva da jedemo normalne količine hrane 5 dana u tjednu, a smanjimo dnevni unos kalorija u preostala dva dana na samo 500 za žene odnosno 600 kalorija za muškarce.

Na ovaj način tijelo ne osjeća stres zbog stalnog gladovanja i ne nakuplja dodatne kalorije.

Naime, tako se tijekom dana kad unosimo manje kalorija jednostavno sagorijeva sve ono što smo nakupili u ostalih 5 dana. Ništa se ne zadržava i metabolizam se značajno ubrzava pa se kile tope. 

Naravno, ne znači da možete jesti neumjereno u 5 dana normalnog hranjenja. Trebali bi izbaciti brzu hranu, pekarske proizvode i hranu bogatu šećerom. Prednost trebamo dati povrću, nemasnom mesu, intergralnoj tjestenini i riži te voću. 

Povremeni post ima dokazano pozitivan utjecaj na zdravlje. Djeluje blagotvorno na krvni šećer i tlak te normalizira razine kolesterola u krvi.

Dijeta 5:2 smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti, tumora, dijabetesa i srčanih bolesti, a pozitivno utječe na koncentraciju i rad mozga.

Isprobajte je već ovih blagdana! :)

05.11.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh