« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
MA DA?

Koliko sati bi trebao trajati dan? Ženama - 28!

Šest od deset žena vjeruje kako im dnevno nedostaje tri sata i 36 minuta koje bi iskoristile za društveni, obiteljski i poslovni život

Imate li vi dovoljno vremena za sve obaveze?
Imate li vi dovoljno vremena za sve obaveze? (Arhiva)
Više o

trajanje dana

,

dan

Dan traje 24 sata - no koliko je onih kojima je to jednostavno premalo? Poprilična količina, izgleda, a većina od njih su žene. Naime, nedavno provedeno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je kako većini anketiranih žena nedostaje pokoji sat u danu i sve bi odmah potpisale da isti traje barem 28 sati.

Šest od deset žena izjavile su kako im dnevno nedostaje tri sata i 36 minuta koje bi iskoristile za društveni, obiteljski i poslovni život.

Ispitano je 2000 žena i više od polovice ih je reklo kako najčešće kradu od sna da bi uspjele pozavršavati dnevne zadatke. Petina ih je rekla da ustaju prije šest sati ujutro, a više od četvrtine ih nikada ne ide spavati prije ponoći.

Većina žena u prosjeku spava šest i manje sati.

Rijetko koja odspava osam sati koliko se preporučuje.

Četvrtina ispitanih žena u kasnim večernjim i ranim noćnim satima još uvijek završava dnevne obaveze - čisti, pegla, kuha ručak za idući dan,a čak dvije trećine ih na posao odlazi ranije i ostaje dulje, radeći i po deset sati dnevno.

Kronična neispavanost i umor ostavlja posljedice na mentalno i psihičko zdravlje pa se većina ispitanih žena žali na manjak koncentracije, probleme s ciklusom i probleme s kožom. 

I onda se čovjek zapita o smislu života...

04.11.2018. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh