« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
APPLE

Deset milijardi downloada s App Storea

Apple postavlja standarde u industriji već dugo, a s ovakvim bi se brojkama mogao nositi eventualno samo Facebook

App Store dosegao nevjerojatnu brojku downloada
App Store dosegao nevjerojatnu brojku downloada (Apple)
Više o

iTunes

,

iPhone

,

aplikacije

,

iPad

,

download

,

App Store

Iz Applea je stiglo priopćenje da je s App Storea skinuto deset milijardi aplikacija. Nevjerojatnu brojku dostigli su u samo dvije i pol godine, a za prvu je milijardu trebalo čekati devet mjeseci. No, brojka se udvostručila za pet mjeseci, tri milijarde je probijeno tri mjeseca nakon toga, dok je u listopadu prošle godine dosegnuta brojka od sedam milijardi downloada.

Brojke su jasnije kad se pogleda broj aplikacija u ponudi. Na samom otvaranju App Store imao je 500 aplikacija, dok ih je danas prisutno preko 300 tisuća. Malo više od deset posto njih, oko 35 tisuća, optimizirano je za iPad, tako da se pravi bum tek očekuje.

Apple je najavio da će osoba koja preuzme deset milijarditu aplikaciju dobiti nagradu od 10 tisuća dolara, no ime dobitnika još uvijek nije objavljeno.

Unatoč povlačenju Steve Jobsa s čelnog mjesta kompanije zbog zdravstvenih problema i neizvjesnosti oko njegovog nasljednika, pad dionica je zaustavljen, a nakon ove objave jasno je da će novi dan na burzi donijeti oporavak. Apple, očito, nezaustavljivo gazi dalje.

23.01.2011. 11:10:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh