« Život
objavljeno prije 10 godina
PRIPAZITE

Debljina dokazano izaziva depresiju

Debljina nije opasna samo za fizičko, nego i za psihičko zdravlje, a vježbanje se pokazalo kao dobitna kombinacija za oboje

Vježbanje je recept za uspjeh
Vježbanje je recept za uspjeh (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

depresija

,

pretilost

,

debljina

,

mentalno zdravlje

Pretilost nije dobra za zdravlje, to je vjerojatno sada već svima jasno, no pokazalo se da debljina donosi još jedan veliki problem - utječe na mentalno zdravlje. Istraživanja su pokazala da postoji izravna veza između taloženja masnog tkiva na trbuhu i depresije.

Naime, salo na trbuhu oslobađa toksine koji narušavaju metabolizam, što remeti razine inzulina u tijelu i uzrokuje hormonalne promjene koje dovode do pojave depresije, a u slučaju naglog debljanja pojačati već postojeće simptome depresije.

Kako sad ima dovoljno dokaza da debljina šteti i fizičkom i psihičkom zdravlju, oni koji imaju problema s kilogramima morali bi dobiti dodatnu volju za skidanjem kilograma kako bi se doveli u formu, fizičku i mentalnu.

Poznato je da su aerobne aktivnosti najbolje za skidanje masnih naslaga na trbuhu, pa bi trebalo napraviti dnevni raspored koji uključuje pola sata kardio vježbi, nakon kojih bi trebalo slijediti jednak period vježbi za zatezanje mišića.

Na taj ćete način ubrzati metabolizam, što će olakšati sagorijevanje viška kalorija, a podrazumijeva se i promjena režima prehrane

28.05.2014. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh