« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
PROBLEMI

Debljanje nakon 30 nije čudno

Nakon 30. se žene suočavaju s promjenama na tijelu, za koje je zaslužno više faktora te se počinje javljati i višak kilograma

U tridesetima stižu problemi...
U tridesetima stižu problemi... (Arhiva)
Više o

debljanje

,

tridesete

Višku kilograma uvijek doprinosi apetit ili neka zdravstvena stanja, ili genetika, a nakon 30. se žene suočavaju s promjenama na tijelu, za koje je zaslužno više faktora te se počinje javljati i višak kilograma.apetit ili neka zdravstvena stanja, ili genetika, a nakon 30. se žene suočavaju s promjenama na tijelu, za koje je zaslužno više faktora te se počinje javljati i višak kilograma.

Usporeni životni stil, nedostatak sna, promjena hormona i nagomilani stres samo su neki od razloga zbog kojih žene nakon 30. imaju višak kilograma.

Metabolizam u ovim godinama postaje sve sporiji, a dokazano je kako žene nakon 30. postaju mrzovoljnije te im se aktivnosti u većini slučajeva svode na sjedenje, dok je kretanja sve manje.

Sporiji metabolizam

Ono što se najčešće podrazumijeva pod metabolizmom su različite faze sagorijevanja kalorija koje se unose u organizam, a djeluju različito, posebno nakon 30. kada metabolizam postaje sve sporiji.

Npr. kada jedete sagorijevate mali broj kalorija, maksimalno 10% od ukupno stopljenih kalorija za vrijeme dana i to je samo jedna faza.

Sve savjete pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
12.10.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.10.2020. 18:28
    metabolizam sporije radi.........................
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh