« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
naučite srpski

Amerikanac srpskih korijena nova urnebesno smiješna zvijezda YouTubea

POGLEDAJTE VIDEO - Kako naučiti srpske psovke i ukomponirati ih u svakodnevni govor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

YouTube

,

Daniel Grozdich

,

Daniel Grozdić

,

naučite srpski youtube

Kako se izdvojiti iz gomile i postati netko i nešto nikad nije bilo lagano, no YouTube bi se mogao početi reklamirati kao mjesto na kojem se to može uz minimalna ulaganja. Jedino što stvarno morate imati je talent. Diplomiranom povjesničaru s UCLA-asrpskog podrijetla Danielu Grozdichu toga ne nedostaje, tako da je njegov GradualReport jedan od posjećenijih kanala.

Javnost balkanskih prostora zaintrigirao je tek svojim lekcijama iz srpskog, gdje Amerikancima pokušava dočarati svoju verziju online brzinskog tečaja stranog jezika punog psovki. Klipić je već postao legenda, a broj od preko 4,5 tisuća komentara spada u domenu nevjerojatnog.

Gotovo pola milijuna pregleda prve lekcije iz srpskog u mjesec dana nije na razini Susan Boyle, no reakcije iz zemlje njegovih roditelja podijeljene su, kao i rasprave na forumima. Dobar dio gledatelja umire od smijeha, no prilična količina je razočarana i bijesna načinom na koji su Srbi prikazani kao narod prostih bukača.

Kako Daniel sam kaže, on uči ljude srpski na svoj način, uz puno grimasa, pretjerivanja i vrlo izražajnog psovanja, pokušavajući istovremeno prevesti psovke na engleski. Rezultat je video koji tjera suze na oči gledateljima. Mimika dostojna Jima Carreya i smisao za humor koji je mješavina balkanskog i montypythonovskog definitivno će privući još puno gledatelja.

I ovako je Daniel prilično uspješan, jer dostići 100 tisuća gledanja videa u kojem napuhuje kondome i dvostruko toliko za skidanje božićnih ukrasa s bora nije lako. Preko 25 tisuća korisnika koji ga redovno prate na YouTube i 10 tisuća članova fan cluba očito uživaju u njegovim objašnjenjima svakodnevnih pojava poput savjeta za preživljavanje dana kada vaša draga ima PMS ili kako zavesti i poljubiti ženu.

09.10.2009. 07:19:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ivan kovach
    05.05.2010. 20:06
    Hi danny!i am big fan of you and gradual report.
    It would be awesome if you would do show in croatia.
    Doviđenja!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh