« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
domišljato

U zoo vrtu umjesto zebri obrijani magarci

Zbog rata s Izraelom, u zoološkom vrtu u Gazi stradalo je i mnogo životinja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

izrael gaza

,

zoo vrt

,

Zoološki vrt Gaza

,

zebre

,

magarac

S obzirom na nemogućnost nabavke divljih životinja zbog izraelskog embarga, uprava Zoološkog vrta u Pojasu Gaze dosjetila se na koji način pribaviti zebre i razveseliti posjetitelje - djelomično su obrijali nekoliko magaraca i obojili ih na crno-bijele pruge.

"Željeli smo razveseliti djecu koja su redoviti posjetitelji našega zoološkog vrta", kazao je njegov direktor Imad Kasem.

Do prošle zime, kada je počeo rat između izraelskih i palestinskih militanata, u zoou je, kako je kazao Kasem, bilo puno raznih životinja, od kojih ih je većina prokrijumčarena podzemnim tunelima na granici između Gaze i Egipta.

Rat je nanio veliku štetu zoološkom vrtu, pa je od posljedica izraelskog granatiranja Pojasa Gaze stradalo i puno životinja.

Od oko 200 ostalo ih je oko 30. Nastavak blokade Gaze rezultirao je nemogućnošću nabavke novih životinja, pa se uprava zooa dosjetila kako doskočiti tome problemu.

Direktor Kasem s ponosom kaže kako "nitko" ne vidi razliku i ne zna da su u kavezu "magarci na pruge", umjesto pravih zebri. (hina/metro-portal)

08.10.2009. 19:13:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh