« Zdravlje
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
21. LIPNJA

Danas je Međunarodni dan joge

Proglašenjem Međunarodnog dana joge i globalno je potvrđen njezin ugled kao discipline kojom se, i na osobnoj i na kolektivnoj razini, može osnažiti zdravlje i priskrbiti unutarnji i vanjski mir

Joga je sjajna za zdravlje
Joga je sjajna za zdravlje (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

joga

,

Međunarodni dan joge

Opća skupština Ujedinjenih naroda 11. prosinca 2014. godine, uz potporu 175 zemalja svijeta, 21. lipnja proglasila je Međunarodnim danom joge.

Globalno je zdravlje dugoročni razvojni cilj koji zahtjeva snažniju međunarodnu suradnju - ističe se u dokumentu UN-a koji naglašava potrebu za kvalitetnijim osobnim načinom života, lišenim svake vrste ekscesa. Joga pruža cjelovit pristup zdravlju i zdravom načinu života.

Proglašenjem Međunarodnog dana joge i globalno je potvrđen njezin ugled kao discipline kojom se, i na osobnoj i na kolektivnoj razini, može osnažiti zdravlje i priskrbiti unutarnji i vanjski mir.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Indije u Republici Hrvatskoj i u izvršnoj organizaciji 'Joge u svakodnevnom životu' u mnogim će se hrvatskim gradovima brojnim zbivanjima obilježiti Međunarodni dan joge. 

21.06.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh