« Žene
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
WOW!

Dan bez grudnjaka - svake godine oduševljava :)

Grudnjaci, barem tako tvrdi francuski profesor, nisu uopće potrebni i bolje vam je bez njih... na veselje muškog roda

#NoBraDay2018
#NoBraDay2018 (Twitter)
Više o

No Bra Day

,

2018.

,

#NoBraDay2018

Dan bez grudnjaka ne služi samo muškarcima za liječenje (kako kažu, pogled na ženske grudi ima upravo takav učinak), već je dio cijelog mjeseca listopada posvećenog podizanju svjesnosti o raku dojke.

No, priča zapravo počinje drugačije - profesor Jean-Denis Rouillan iz Francuske, otkrio je kako grudnjaci nisu potrebni kako bi ženske grudi bile zdrave.

Kako navodi u svom istraživanju, oni niti su anatomski niti medicinski potrebni. Štoviše, grudnjaci sprečavaju da grudi prirodno budu podignute i da rastu.

U istraživanju 330 ispitanica mjerile su se grudi u periodu od 15 godina, a one su stare između 18 i 35 godina. Rezultati su pokazali da su žene koje nisu nosile grudnjak imale sedam milimetara više pozicionirane bradavice svake godine. Osim toga, žene koje nisu nosile grudnjak imale su manje strija na grudima, a grudi su im bile tvrđe od grudi žena koje svaki dan nose grudnjak. 

Ako ne nosite grudnjak, tvrdi istraživanje, grudi će same od sebe razviti mišiće zbog kojih će stajati uspravnije. Jedna žena u istraživanju rekla je da je nakon dvije godine nenošenja grudnjaka, bolje disala, imala bolje držanje i manje bolova u leđima

Kod mladih žena koje tek počinju nositi grudnjake, kaže francuski profesor, bolje je to malo odgoditi kako bi tkivo u grudima naraslo kako treba, ali i da bi se mišići razvili na pravila način.

Znanstvenik je naglasio kako bi ženama koje su starije od onih koje su sudjelovale u istraživanju, dakle 35 i više, vjerojatno skidanje grudnjaka zauvijek, nakon cijelog života, donijelo više negativnih posljedica. Nakon desetljeća nošenja grudnjaka bilo bi se teško naviknuti na nenošenje, kaže.

Rezultati ovog istraživanja nisu revolucionarni, naglašava profesor. Ne trebate baciti sve grudnjake u smeće i propovijedati drugim ženama da ih ne nose, no Jean-Denis Rouillan  htio je kako kaže, pokazati kako zapravo ne postoji znanstveni razlog zašto biste TREBALI početi nositi grudnjake. 

Da se muškarci ne bi osjećali zakinutima, evo ipak galerije na vrhu članka...

13.10.2018. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh