« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DOBRI SUSJEDI

Crveni tepih za Kim Jong-Ila

Čudnovatom čelniku Sjeverne Koreje rasprostrli su crveni tepih kao hollywoodskoj zvijezdi

Kim Jong-Il putuje u oklopljenom vlaku
Više o

Sjeverna Koreja

,

Dimitrij Medvedev

,

Kim Jong-Il

,

posjet Rusiji

Rusija je rasprostrla crveni tepih u nedjelju dočekujući sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-Ila u području Amura (daleki istok), kamo je došao posjetiti hidrauličnu tvornicu prije susreta s predsjednikom Dmitrijem Medvedevim tijekom tjedna, prenosi Hina.

Nakon dugog putovanja, Kim je u subotu počeo svoj tajnoviti posjet Rusiji, koji predstavlja rijetku prigodu da je sjevernokorejski čelnik napustio svoju zemlju, zatvorenu za ostatak svijeta i u stalnom sukobu s J. Korejom.

Oklopni vlak čelnika koji ne voli putovati zrakoplovom iz sigurnosnih razloga, stigao je u nedjelju ujutro na malu postaju Bureje gdje su mu mlade Ruskinje odjevene u nošnje ponudile kruh i sol, prema ruskoj tradiciji.

Po dolasku, ozbiljna lica i vidno umoran, 69-godišnji čelnik s uobičajenim tamnim naočalama na nosu te u odijelu vojnog kroja, nakon kratke svečane dobrodošlice posjetio je hidraulična energetska postrojenje, pokazavši veliko zanimanje za razvijenu tehnologiju u tvornici, kako su rekli prisutni dužnosnici.

Posjet sjevernokorejskog čelnika obavijen je tajnovitošću i popraćen nezapamćenim mjerama sigurnosti.

Kremlj je u subotu potvrdio da je predviđen susret predsjednika Medvedeva i Kim Jong-Ila koji bi se, po nekim izvorima, trebao održati u Ulan Udeu, blizu Bajkalskog jezera u Sibiru.

Kim nije posjetio Rusiju od 2002. kad se susreo s tadašnjim predsjednikom Vladimirom Putinom, današnjim premijerom, u Vladivostoku, u području koje graniči sa Sj. Korejom.

 

21.08.2011. 14:18:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh