« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
MADRID

Papa morao prekinuti propovijed zbog oluje

Razbarušene sijede kose, Benedikt XVI. je pričekao nekoliko trenutaka da se oluja smiri

Papi je oluja otpuhala kalotu s glave
Više o

Madrid

,

papa Benedikt XVI.

,

Oluja

Nakon velike vrućine tijekom dana, s temperaturom koja se popela na 38 Celzijevih stupnjeva, u subotu navečer je zapuhao snažan vjetar praćen kišom i munjama i Papi je s glave otpuhao bijelu kalotu u času kada je počinjao propovijed, prenosi Hina.

Razbarušene sijede kose, Benedikt XVI. je pričekao nekoliko trenutaka da se oluja smiri, dok su se pod naletima vjetra rušile stolice oko golemog oltara dugog 200 metara

Premda je bio pod velikim bijelim kišobranom, Papa je morao prekinuti nagovor. Razbarušene sijede kose, Benedikt XVI. je pričekao nekoliko trenutaka da se oluja smiri, dok su se pod naletima vjetra rušile stolice oko golemog oltara dugog 200 metara.

Mladi hodočasnici se nisu uplašili, već su se od vjetra i kiše počeli štititi pokrivačima koje su donijeli kako bi prenoćili pod vedrim nebom. »Pričekat ćemo nekoliko trenutaka. Računamo s vašim molitvama i vidjet ćemo hoće li ovo prestati«, razlijegale su se iz zvučnika riječi organizatora.

Nakon što su se stabilizirale vremenske prilike, Papa je nastavio propovijed te održao klanjanje s mladima pred euharistijskim Isusom. »Hvala dragi prijatelji na vašoj radosti i ustrajnosti, vaša vjera veća je od kiše«, poručio je Benedikt XVI. mladima s kojima će u nedjelju prijepodne slaviti glavno svečano misno slavlje povodom Svjetskog dana mladih. Očekuje se čak dva milijuna vjernika s Papom u Madridu.

21.08.2011. 09:40:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh