« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
OSTAJE U AUSTRALIJI

Crocodile Dundee nema novaca da plati porez

Australski glumac i redatelj Paul Hogan, svjetski poznat po ulozi avanturista Crocodilea Dundeeja, izjavio je kako nema novca kojim bi platio porezne dugove

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Austrija

,

slom burzi

,

crne udovice

,

solarna oluja

Australske vlasti prihvatile su zahtjev Australskog poreznog ureda (ATO) i odlučile da Crocodile Dundee mora ostati u Australiji dok ne plati porezne zaostatke u visini od oko 150 milijuna australskih dolara (oko 750 milijuna kuna). On tvrdi da ga ATO progoni samo zato što ga smatra slavnim i bogatim.

"Ne mogu platiti ni 10 posto od onog što oni traže, a oni ni ne pristaju na 10 posto od onog što traže", rekao je Hogan u prvom javnom očitovanju na odluku ATO-a da se ne smije vratiti kući u SAD dok ne plati dug.

Hogan (70) je prije tri godine prodao svu imovinu u Australiji i trajno se preselio u Santa Barbaru u Kaliforniji, gdje živi sa suprugom Linom Kozlowski, američkom glumicom koja mu je bila partnerica u Crocodileu Dundeeju. U Australiju je došao kako bi prisustvovao pogrebu majke, no tad su mu uručeni dokumenti koji mu brane napuštanje zemlje.

On tvrdi kako nikad nije izbjegavao plaćanje poreza i da ne postoji opasnost od bijega, što tvrdi ATO, jer je u Australiju stigao svojevoljno. ATO tvrdi da je Hogan u poreznim oazama pohranio novac koji je zaradio naslovnom ulogom u Crocodileu Dundeeju 1986., koji je u distribuciji zaradio oko 350 milijuna dolara.

"Znam da oni (ATO) nemaju stila i znam da očajnički žele pritisnuti neku poznatu osobu koja ima novca da bi opravdali svoje postojanje poreznim obveznicima", izjavio je Hogan za australsku TV postaju Channel Nine. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 17:31:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh