Metro-portal.hr

objavljeno 31.08.2010. 17:31:42
OSTAJE U AUSTRALIJI

Crocodile Dundee nema novaca da plati porez

Australski glumac i redatelj Paul Hogan, svjetski poznat po ulozi avanturista Crocodilea Dundeeja, izjavio je kako nema novca kojim bi platio porezne dugove

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Australske vlasti prihvatile su zahtjev Australskog poreznog ureda (ATO) i odlučile da Crocodile Dundee mora ostati u Australiji dok ne plati porezne zaostatke u visini od oko 150 milijuna australskih dolara (oko 750 milijuna kuna). On tvrdi da ga ATO progoni samo zato što ga smatra slavnim i bogatim.

"Ne mogu platiti ni 10 posto od onog što oni traže, a oni ni ne pristaju na 10 posto od onog što traže", rekao je Hogan u prvom javnom očitovanju na odluku ATO-a da se ne smije vratiti kući u SAD dok ne plati dug.

Hogan (70) je prije tri godine prodao svu imovinu u Australiji i trajno se preselio u Santa Barbaru u Kaliforniji, gdje živi sa suprugom Linom Kozlowski, američkom glumicom koja mu je bila partnerica u Crocodileu Dundeeju. U Australiju je došao kako bi prisustvovao pogrebu majke, no tad su mu uručeni dokumenti koji mu brane napuštanje zemlje.

On tvrdi kako nikad nije izbjegavao plaćanje poreza i da ne postoji opasnost od bijega, što tvrdi ATO, jer je u Australiju stigao svojevoljno. ATO tvrdi da je Hogan u poreznim oazama pohranio novac koji je zaradio naslovnom ulogom u Crocodileu Dundeeju 1986., koji je u distribuciji zaradio oko 350 milijuna dolara.

"Znam da oni (ATO) nemaju stila i znam da očajnički žele pritisnuti neku poznatu osobu koja ima novca da bi opravdali svoje postojanje poreznim obveznicima", izjavio je Hogan za australsku TV postaju Channel Nine. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 17:31:42
http://metro-portal.hr/crocodile-dundee-nema-novaca-da-plati-porez/47106/