« Zdravlje
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
UPS!

Covid-19 može utjecati na plodnost ?

Američki znanstvenici došli su do spoznaje da covid-19 može utjecati na plodnost kod muškaraca, budući da su jednom pacijentu koji je prebolio virus SARS-CoV-2 pronašli virus u testisima, iako je na testiranjima bio negativan.

I tu može biti?
I tu može biti? (Arhiva)
Više o

plodnost

,

Covid-19

Muškarci koji se zaraze koronavirusom imaju možda i novu potencijalnu brigu, jer je novo istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu World Journal of Men's Health pokazalo da se covid-19 može negativno odraziti i na njihovu plodnost, prenosi Zimo.hr članak s International Business Timesa.

Istraživanje je proveo znanstveni tim sa Sveučilišta u Miamiju, a u njemu je otkriveno da covid-19 može nepovoljno djelovati na plodnost kod muškaraca, baš kao i seksualno prenosive bolesti.

Muškarcu koji nije imao simptome COVID-19 virus je pronađen u testisima, testirao se na plodnost i napravljena mu je biopsija testisa. Studija je isto tako pokušala otkriti kolika je količina virusa u testisima potrebna da bi se on prenio spolnim putem.

"20 do 30 posto muškaraca moglo bi imati problema s plodnošću nekad u budućnosti", pojašnjava dr. Ranjith Ramasamy, šef reproduktivne urologije fakulteta Miller na Sveučilištu u Miamiju.

Poručio je i da muškarci koji su preboljeli ili su zaraženi koronavirusom svakako posjete urologa, osobito ako osjete bol u testisima. Ta bol, uz druge simptome, mogla bi biti indikator da je virus ušao i u testise pacijenta. Isto tako preporučuje da muškarci naprave i analizu ejakulata.

14.11.2020. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Aldin
    24.11.2020. 13:36
    Samo nam jos i to fali... Hvala za objavu i korisne informacije!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh