« Život
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
OBILJEŽILI DAN KRAVATE

CNN: Probajte zapamtiti - Hrvatska je izumila kravatu

CNN iReport objavio je prilog u kojemu je predstavio Hrvatsku kao domovinu kravate

Fotografija vijesti
Više o

CNN

,

kravata

,

CNN iReport

CNN iReport objavio je u utorak na svojoj stranici prilog o kravati kao hrvatskom doprinosu svjetskoj baštini kojeg je napravila neprofitna organizacija Academia Cravatica u povodu 18. listopada koji se od 2008. obilježava kao Međunarodni dan kravate, piše Hina.

CNN iReport je dio portala te američke televizijske kuće na kojem korisnici portala objavljuju svoje priče i mišljenja. Najbolje priče s ove stranice CNN provjerava i potom ih prenosi na druge platforme CNN-a pa su tako posljednjih dana primjerice priče o prosvjedima protiv Wall Streeta pronašle put od čitatelja do vijesti CNN-a.

U video prilogu predstavlja se Hrvatska kao domovina kravate, kao i kratka povijest nastanka kravate te brand "Croata".

"Probajte zapamiti - Hrvatska je izumila kravatu", poručuje se u prilogu u kojem je ispričana priča o hrvatskim vojnicima koji su u Francuskoj nosili crvene marame vezane "a la croat". Objašnjava se kako je to ujedno i korijen za riječ kravata na mnogo jezika.

"Kravatom šaljemo poruku iskrenih i trajnih vrijednosti kao dobrog temelja za budućnost", poručuje tim povodom Academia Cravatica sa CNN iReporta.

Academia Cravatica ustanovljena kao neprofitna organizacija utemeljena je 1997. godine kako bi promovirala i očuvala priču u nastanku kravate.

19.10.2011. 15:45:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh