« Život
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
FALI IM 500 MILIJUNA FUNTI

Velika Britanija uvodi porez na cice

Jedini način da se Britanke oslobode plaćanja PDV-a na nove silikonske grudi je da dokažu da su im neophodne za zdravlje

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

PDV

,

silikoni

,

plastična kirurgija

Kako bi namaknuli dodatnih 500 milijuna funti godišnje, britanski zakonodavci odlučili su naplaćivati porez na dodanu vrijednost na plastične operacije. Taj porez, popularno nazvan boob tax (porez na cice op.a.), podići će cijene plastičnih operacija za čak dvadeset posto.

Prema napisima u britanskim medijima, PDV se već računa na kod manjih usluga poput inekcija botoxa ili kemijskih pilinga, no sada će liječnici biti prisiljeni naplaćivati PDV za sve svoje usluge, što bi operaciju grudi trebalo poskupjeti čak tisuću funti. Jedini način da se PDV izbjegne je da pacijent dokaže kako mu je operacija potrebna iz terapeutskih razloga, gdje liječnici već vide problem.

- Prijedlozi koje je iznijela porezna uprava su subjektivni i zbog toga mogu naškoditi velikom broju pacijenata. Naime, oni podrazumijevaju kako svaka operacija koju mi obavimo popravlja samo izgled pacijenta, a ne funkciju, što znači da medicinski nije neophodna - kazao je za Daily Mail Fazel Fatah, predsjednik Britanske udruge plastičnih kirurga.

19.10.2011. 22:50:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh