« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

Čitate li i vi vijesti na Facebooku?

Gotovo trećina Amerikanaca vijesti čita na Facebooku, uz opravdanje da je Facebook sjajno mjesto za pronalazak vijesti bez da ih tražiš

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Facebook

,

vijesti

,

traženje vijesti

Nova je istraživanje pokazalo da gotovo trećina Amerikanaca sve svoje vijesti čita preko Facebooka, koji ih često odvede i na stranice koje sami nikada ne bi posjetili. Čak 80 posto tih čitača kliknulo je na vijest nakon što su se logirali na Facebook iz potpuno drugih razloga.

Skoro polovica Amerikanaca klika na vijesti u svom News Feedu, no ipak ih niti četvrtina ne misli da je Facebook koristan za pronalaženje svjetskih vijesti. Brojka koja naročito tješi one koji ne ljube Facebook jest tek četiri posto onih koji Facebook koriste kao glavni izvor informacija o zbivanjima.

Facebook je i dalje mjesto za dijeljenje osobnih trenutaka s prijateljima, a vijesti u cijelu priču nalete skoro pa slučajno, no svejedno dobiju klik i profitiraju od pojavljivanja na Facebooku. 

Istraživači vjeruju da će se uloga Facebooka kao medija na kojem se čitaju vijesti rasti sve više, naročito kod ljudi koji inače ne prate vijesti pretjerano detaljno. To se vidi i prema podacima koji kažu da se promet prema medijima s ove društvene mreže povećao za ogromnih 170 posto u zadnjih godinu dana. 

25.10.2013. 16:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Katica Bazina
    09.08.2021. 11:05
    Trazim Slavka Zaica ,rodom iz Repusnice Hrvatska ,oko 84 god ,molim vas ako mozete saznat gdje se nalazi ,da mi javite ,zahvaljujem!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh