« Knjiga
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
NSK

'Čitam lakše! – pristupačnost čitanja digitalnih sadržaja'

Projekt Nacionalne i sveučilišne knjižnice 'Čitam lakše! – pristupačnost čitanja digitalnih sadržaja' pokrenut je radi podizanja svijesti o važnosti čitanja i pristupačnosti digitalnih sadržaja osobama s teškoćama čitanja

Čitam lakše!
Čitam lakše! (Arhiva)
Više o

NSK

,

Čitam lakše

U prvoj fazi projekta odabrani sadržaji digitalne građe NSK prilagođeni su i učinjeni pristupačnijima za osobe s disleksijom i drugim teškoćama čitanja.

Sadržaji su dostupni u aplikaciji Lexie suradnika u projektu Omoguru, a bit će dostupni i na portalu Digitalne zbirke NSK u posebnoj zbirci Čitam lakše koja će se redovito nadopunjavati novim sadržajima.

U projekt je uključeno 150 školskih i narodnih knjižnica koje će svojim korisnicima uz pristup cjelovitoj zbirci NSK omogućiti i korištenje naprednih mogućnosti aplikacije za lakše čitanje i učenje Lexie.

Voditeljica projekta je Renata Petrušić, viša knjižničarka u Centru za razvoj Hrvatske digitalne knjižnice.

Projekt Čitam lakše! - pristupačnost čitanja digitalnih sadržaja predstavljen je javnosti u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige 2022., a provodi se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.  

20.11.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh