« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana
SAVJETI

Cimet se može koristiti na više načina

Cimet je jedan od najpoznatijih začina, a njegova upotreba nije ograničena samo kao dodatak prehrani

I ne samo u kavi nego...
I ne samo u kavi nego... (Arhiva)
Više o

hrana

,

cimet

,

plijesan

,

začin

Cimet je začin koji je nekad bio toliko skup da to nije bilo moguće kupiti normalnim ljudima 19. stoljeća... sada je, naravno, cijena normalna i svi mogu peći fine rolice i slične stvari - stavljati ga u kavu i ostale delicije.

No, osim svega toga, cimet služi raznoraznim drugim stvarima, pa evo nekih od njih...

Dodatak za kućne biljke - vaše kućne biljke mogu privući komarce i druge insekte. Da biste ih se riješili, u vaze naspite cimeta. Cimet ima antibakterijska svojstva koja pomažu u zaštiti sobnih biljaka, a također ubija gljivice kojima se hrane larve komaraca.

Miris za dom - miris cimeta je vrlo specifičan. Ako vam se sviđa, možete ga koristiti umjesto osvježivača zraka. U posudu stavite nekoliko štapića cimeta, koru naranče, nekoliko klinčića i vodu. Kuhajte na laganoj vatri da vaš dom bude mirisan.

Odbija razne uljeze - mnogi insekti ne vole miris cimeta pa je to idealan način da ih se otarasite prirodnim putem. Dovoljno je da stavite cimet u blizinu prozora, vrata i drugih otvora kako biste spriječili da insekti uđu unutra.

Tretiranje plijesni - kao što je već spomenuto, zbog svojih antifungalnih svojstava, može se koristiti i za uništavanje plijesni. Uzmite nekoliko kapi esencijalnog ulja cimeta i pomiješajte ga s vodom. Poprskajte pljesniva mjesta, ali budite oprezni. Ako se radi o većoj površini, ipak biste trebali pozvati stručnjake koji će se obračunati s plijesni

Za čišćenje - pošto ima antibakterijska i antifungalna svojstva, možete koristiti cimet kao sredstvo za čišćenje. Kombinirajte cimet sa sodom bikarbonom i vodom i napravite pastu za čišćenje. Možete ga koristiti za ribanje radnih ploča, sudopera i sličnih površina.

Dakle - kupite malo više cimeta... ;)

14.10.2023. 11:45:58
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.10.2023. 16:20
    Njam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh