« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
OSVRT

Ciklus tekućih ulja Mladena Žunjića

Žunjić je zaokružio razigrane kolorističke elemente,uklopivši ih u jedinstvenu cjelinu, svjetlosti boja, koja se bez ustezanje širi površinom platna

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

Nakon nekoliko tamnih ciklusa, dijela opusa ulja i akrila s dominirajućim crnim površinama, oblicima, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor vrlo plodne i domišljate produkcije, slikar Mladen Žunjić okrenuo se boji, izdašnom, bogatom, rasprskavajućem koloru koji se kontinuirano kreće, tvoreći silno oslobađanje energije, poput davnog Velikog praska, početka širenja svemira iz točke neizmjerne gustoće a koja traje i danas.

Žunjić je iskoristio za ovu prigodu tehniku tekućih ulja na platnu velikog formata, 120 x 120 cm, realizirajući vrlo raznoliki ciklus Bing Bangova. Doista svaki je slika je različita, uz koktel čudesno oblikovanih motiva.

Istodobno, razlistani i neobuzdani kolorit ostavlja na gledatelja isključivo pozitivan dojam, oslobođene forme jure po platnu neobuzdano, naglo, bez kontrole i bez ikakve mogućnosti predviđanja kako će se ovaj kaos utišati, smiriti, naime, radost koja svjedoči o potpuno slobodnom kretanju prenosi se i na promatrače i oni jasno osjećaju taj narastajući impuls.

Žunjić je zaokružio razigrane kolorističke elemente,uklopivši ih u jedinstvenu cjelinu, svjetlosti boja, koja se bez ustezanje širi površinom platna.

Piše: Miroslav Pelikan
28.01.2022. 08:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.01.2022. 09:22
    Umjetnicki lijepo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh