« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana
OSVRT

Ciklus skica u akrilu Duška Šibla

Šiblove slike prepune su energije i gibanja, njegov se cijeli slikarski svijet, od motiva do boja, od tehnika do podloga, neprekidno giba, ne željeći ostati na jednom mjestu

Duško Šibl
Duško Šibl (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Duško Šibl

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski, Duško Šibl, kontinuirano slika predano i strastveno, na različitim adresama, od Zagreba, preko Opatije i Dubrovnika do Londona, u različitim tehnikama, realizirajući svoje stalno pojavljujuće zamisli.

Ciklusi žestokog kolora u ulju, akrilu, u temperi, logično se i skladno nadopunjuju, tvoreći zanimljiv i izazovan slikarski opus ovoga istaknutog umjetnika.

Nedavno su se pojavile skice, u akrilu s neobičnim kutom, s nekoliko izrazitih nanosa, tragova boja, crveno, smeđe, plavo ili žuto, plavo, oker ili plavo, žuto crveno s tamnim linijama.

Taj pomalo nagnuti svijet, živahnih spletova boja, neprijeporno teži visoko gore, naprijed, ravno, poput ledenjaka ili valova, koje je teško zadržati, stremi udaljenom prostoru, nekako izvan uobičajenih pravaca, oni se žele kretati, uzdizati se, između poznatog i jasnog.

Vrlo zanimljive kompozicije izvedene s igrom nekoliko dominantnih boja, tvoreći čudesne lebddeće ili lutajuće forme, poput zastava nepoznatih zemalja.

Šiblove slike prepune su energije i gibanja, njegov se cijeli slikarski svijet, od motiva do boja, od tehnika do podloga, neprekidno giba, ne željeći ostati na jednom mjestu.

Šiblove slike su vrlo žive, privlačne gledatelju, složene poruke, tajnovite i uzbuđujuće.

Sjajan ciklus razigranih skica u akrilu Duška Šibla.

Piše: Miroslav Pelikan
24.03.2024. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh