« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana
OSVRT

Bodulske priče Nevena Otavijevića

Pred nama je nova, snažna, kompleksna Bodulska priča Nevena Otavijevića, priča otočana o kraju u kome žive, dišu, stvaraju

Neven Otavijević
Neven Otavijević (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Neven Otavijević

Slikar Neven Otavijević, iz Zadra, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor osebujnog i inspirativnog opusa niza ciklusa s motivima krajobraza Dalmacije ali i specifičnih aktova, izraziti kolorist, kreator niza ciklusa vrlo dojmljivih ulja i akrila.

Pred nama je nova, snažna, kompleksna Bodulska priča Nevena Otavijevića, priča otočana o kraju u kome žive, dišu, stvaraju.

Pomalo usamljena kuća u dnu brda, okružena visovima, uspravnim stablima i parcelama šarolike zemlje u daljini se opaža more s jedrilicama, kuće blizu jedna druge, drveće između, ljudi u svakodnevici života, fragmenti očuvane prirode i tragovi nenametljivog prisustva čovjeka.

Na slikama Nevene Otavijevića uvijek se opaža duboka i nesebična emocija slikara, ljubav prema svom zavičaju, ljubav prema životu i življenju.

Na njegovim slikama s motivim jedinstvene ljepote vlada sklad, tiha harmonija prostora i čovjeka, zadovoljstvo, sreća.

Raskriljena svjetlost dana, šum vjetra u granama, zrnca prašine na putu, valovi se čuju u daljini, opuštajuća tišina.

Slikar Neven Otavijević dosegao je visoku umjetničku zrelost, slika motive koji se zrcale u njegovoj duši, u njegovim mislima, okružujući ga svakodnevno.

Ciklus Bodulske priče uspješno je i nadahnuto izveden u akrilu na srednjim i manjim formatima na šperploči i medijapanu sa suptilno dabranim motivima i sugestivnim kolorom i naravno ispričan od slikara duboko doživljeno i iskreno.

Piše: Miroslav Pelikan
23.03.2024. 17:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh