« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
OSVRT

Ciklus digitalnih grafika Mladena Žunjića

Slikar je oslobodio dosta prostora bjeline, prepuštajući našem razmišljanju, što će ubrzo ispuniti taj prostor i na koji način

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Mladen Žunjić)
Više o

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

,

digitalne grafike

Uz opsežnu i raznoliku likovnu produkciju ulja i akrila na platnu, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić odlučio se je na realizaciju ciklusa digitalnih grafika ( proces u posljednje vrijeme popularan i nazočan), različitih formata sa svim ključnim elementima njegova artističkoga izraza, od snažnog i izrazitog kolorizma u energičnim kompozicijama čudesna svijeta izmaštanih oblika.

Istina je, kolor je nešto nježniji, suptilniji, možda čak i suzdržaniji , sporiji i promišljeniji, nema više onog, tako simboličnog agresivnog stanja materije, koja vrije, erumpira.

Slikar je oslobodio dosta prostora bjeline, prepuštajući našem razmišljanju, što će ubrzo ispuniti taj prostor i na koji način.

Možda bi se moglo utvrditi kako je ovaj ciklus svojevrsni eksperiment jer je autor središnju poziciju prepustio bjelini, praznini, neispunjenom prostoru, otvarajući , namjerno unaprijed kombinirajući višestruke mogućnosti događanja.

Ciklus digitalnih grafika Mladena Žunjića skladna se uklapa u njegov bogati i inovativni slikarski ciklus, zadržavajući autorove sve bitne likovne odrednice .

Slikar Mladen Žunjić i dalje nastavlja svoju strastvenu potragu za bojom, za kompozicijom, za dojmom, za potezom, za slikom.

Piše: Miroslav Pelikan
23.05.2022. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh