« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
ODLIČNO

Drugačiji i jednaki - Umjetnost i inkluzija

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i inkluzivna umjetnička galerija Art & CeRZe 24. svibnja priređuju raznolik cjelodnevni program pod nazivom 'Drugačiji i jednaki - Umjetnost i inkluzija'

Zanimljivo...
Zanimljivo... (Arhiva)
Više o

inkluzija

,

umjetnost

Cjelodnevni raznolik program posvećen je promoviranju inovativnih oblika rada s onima koje smatramo „drugačijima" - a to su skupine osoba koje bilo zbog urođenih bilo stečenih osobina samo žele biti „jednake".

Kako je rekla Margareta Vidmar, umjetnica i edukatorica: „Želimo promijeniti stereotipe i predrasude prema takvim skupinama i promovirati društveni model uključivosti i pozitivne različitosti."

Edukatori, aktivisti, volonteri iznijet će svoja iskustva unapređivanja raznih metoda koje su uvijek inkluzivne. Članovi Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba izvest će predstavu „Potraga za vremenom", bit će prikazana tri filma o uključivanju „drugačijih" u kreativne programe, moći ćete poslušati predavanja i razgovore sa sudionicima, uključiti se u radionicu terapijskim zvonima.

Na kraju dana bit će otvorenje izložbe radova odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u Inkluzivnoj galeriji u Sermageova 4.

Organizacija: Daniela Bilopavlović Bedenik, viša kustosica, voditeljica Zbirke marginalne umjetnosti 

22.05.2022. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh