« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Novi ciklus fotografija Borisa Jagačića s motivima prirode

Novi ciklus fotografija Jagačić je posvetio prirodi, životinjama, vodi, pticama, drveću i ljudskoj nazočnosti u svijetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Jagačić)
Više o

fotografija

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Boris Jagačić

Fotograf Boris Jagačić, suvremeni je hrvatski umjetnik, autor je slojevitog i vrlo dojmljivog opusa fotografija. Njegove su teme razasute svuda oko nas, postoje i žive svoje živote.

Novi ciklus fotografija Jagačić je posvetio prirodi, životinjama, vodi, pticama, drveću i ljudskoj nazočnosti u svijetu.

Ponajprije, Jagačić ističe jedinstvenu i doista neponovljivu skladnost prirode, zavodljivu i često pritajenu ljepotu prirodnog okoliša.

Novi ciklus svjedoči o potrebi postojanja osobne i zajedničke odgovornosti u očuvanja ovog i ovakovog svijeta, životinjskog, biljnog, ljudskoga.

Ponegdje je boja u novom ciklusu istaknuta, snažna a ponegdje je smirenija, tiša, nježnija, fragilnija.

Iako Jagačić fotografira život koji ga okružuje, sasvim jednostavan, običan, svakodnevan, njegove fotografije govore i o prošlosti, i o budućnosti ali ponajviše o sadašnjem trenutku, koji se čini ključnim u očuvanju svijeta, prirode, svih živih bića i svog raslinja.

Naravno, valja upozoriti i na Jagačićev osobni izraziti optimizam koji izranja iz svakog četvornog centimetra ovih fotografija, vjera i nada u boljitak, temeljna je misao.

Piše: Miroslav Pelikan
24.05.2022. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh