« Iza ogledala
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZAGONETKA

Cicada 3301 za ovu godinu je počela, hoćete li pokušati?

Nakon što su pred dvije godine krenuli u potragu za inteligentnim osobama, ove se godine obećava prosvjetljenje ... no o kakvom je riječ, doznat će samo najvještiji

Potjera je krenula, jeste li dovoljno snalažljivi da se ubacite?
Potjera je krenula, jeste li dovoljno snalažljivi da se ubacite? (Twitter)
Više o

masoni

,

teorije zavjere

,

MI6

,

zagonetka

,

ključevi

,

2014

,

Cicada 3301

Cicada 3301 započela je 6. siječnja objavom slike koju vidite gore na Twitteru, preko jednog profila koji je i prošle godine bio povezan s ovom zagonetkom.

Opak početak, mora se reći, jer korištenje otkrovenja i prosvjetljenja otvara mnoge mogućnosti i smjerove u kojima će ovogodišnja najopakija zagonetka na webu krenuti.

Ako ste mislili da je jednostavno krenuti, naravno da nije, Prvo ste morali shvatiti da se na slici nalazi i cicada tj. cvrčak i to lukavo skriven

Wiki posvećen otkrivanju zagonetke Cicada 3301 već ima novosti i daljnje ključeve, pa su u slici osim cvrčka pronašli skrivenu poruku: "The work of a private man/ who wished to transcend,/ He trusted himself, / to produce from within."

To je potragu odvelo prema eseju američkog pjesnika Ralpha Walda Emersona, koji je put odveo prema knjizi pjesama i ilustracija Williama Blakea The Marriage of Heaven and Hell.

>> Cicada 3301 - najveća zavjera ili najveća prevara na Internetu? >>

Ključevi zahtijevaju takvo poznavanje računala da biste uopće došli do njih da su se ponovno pojavile teorije zavjere da se radi o regrutaciji za masone ili MI6, a što će se dalje događati, pratite na već spomenutom Wikiju.

08.01.2014. 20:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh