Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2014. 20:15:00
ZAGONETKA

Cicada 3301 za ovu godinu je počela, hoćete li pokušati?

Nakon što su pred dvije godine krenuli u potragu za inteligentnim osobama, ove se godine obećava prosvjetljenje ... no o kakvom je riječ, doznat će samo najvještiji

Potjera je krenula, jeste li dovoljno snalažljivi da se ubacite?
Potjera je krenula, jeste li dovoljno snalažljivi da se ubacite? (Twitter)

Cicada 3301 započela je 6. siječnja objavom slike koju vidite gore na Twitteru, preko jednog profila koji je i prošle godine bio povezan s ovom zagonetkom.

Opak početak, mora se reći, jer korištenje otkrovenja i prosvjetljenja otvara mnoge mogućnosti i smjerove u kojima će ovogodišnja najopakija zagonetka na webu krenuti.

Ako ste mislili da je jednostavno krenuti, naravno da nije, Prvo ste morali shvatiti da se na slici nalazi i cicada tj. cvrčak i to lukavo skriven

Wiki posvećen otkrivanju zagonetke Cicada 3301 već ima novosti i daljnje ključeve, pa su u slici osim cvrčka pronašli skrivenu poruku: "The work of a private man/ who wished to transcend,/ He trusted himself, / to produce from within."

To je potragu odvelo prema eseju američkog pjesnika Ralpha Walda Emersona, koji je put odveo prema knjizi pjesama i ilustracija Williama Blakea The Marriage of Heaven and Hell.

>> Cicada 3301 - najveća zavjera ili najveća prevara na Internetu? >>

Ključevi zahtijevaju takvo poznavanje računala da biste uopće došli do njih da su se ponovno pojavile teorije zavjere da se radi o regrutaciji za masone ili MI6, a što će se dalje događati, pratite na već spomenutom Wikiju.

08.01.2014. 20:15:00
http://metro-portal.hr/cicada-3301-za-ovu-godinu-je-pocela-hocete-li-pokusati/82599/