« Iza ogledala
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
LOOL

CIA nastavlja s podvalama na društvenim mrežama

CIA se tek nedavno uključila na društvene mreže, a kako si omiljeni spooksovi iz Langleya ne mogu pomoći, moraju stalno plasirati dezinformacije

CIA obično nema komentara ...
CIA obično nema komentara ... (Twitter)
Više o

NLO

,

CIA

,

U-2

,

špijunski avion

CIA obično nema komentara na bilo što, no kako su otvorili profile na društvenim mrežama, očito su odlučili iskoristiti mogućnost javnog plasiranja dezinformacija u svom stilu, vjerojatno u sklopu nekog novog "tajnog plana".

Tako su neki dan, iz čistog mira, odlučili preuzeti odgovornost za tajanstvena svjetla koja su tijekom 50-ih i 60-ih godina Amerikanci prijavljivali kao NLO-e tvrdnjom da se zapravo radi o njihovim testiranjima špijunskog aviona U-2?

Kao kaže naglo otvorena CIA, tada su komercijalni zrakoplovi letjeli na visinama do 6 tisuća metara, a vojni dvostruko više, no U-2 je letio na 18 tisuća metara i od njegovih se krila reflektirala svjetlost koju su ljudi prijavljivali kao NLO.

Inače, njihov izvještaj "CIA i U-2 Program, 1954. - 1974." bio je među najčitanijim javno objavljenim materijalima na njihovom portalu.

Naravno, NLO entuzijasti umrli su od smijeha na ovu ideju CIA-e da pokupi zasluge za nešto s čim nema veze, istovremeno priznajući da se vjerojatno desetak posto slučajeva viđenja NLO-a može tumačiti na taj način ...

02.01.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh