« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NOVE ŽRTVE

Chupacabra se vratila i terorizira Texas

POGLEDAJTE VIDEO - Legenda se možda vratila, dovoljno misteriozna i mračna da izigra one koji u nju ne vjeruju

Chupacabra se vratila i terorizira Texas
Chupacabra se vratila i terorizira Texas (naturalplane.blogspot.com)
Više o

El Chupacabra

,

Texas

Sve do prije par tjedana, Cesar Garcia i njegov šogor Juan Miranda živjeli su mirnim i povučenim životom blizu Horizon Cityja. Doselili su se iz Chicaga prije 3 godine, no odjednom su ih počeli uznemiravati čudni i neobjašnjivi događaji. Zečevi koje su posjedovali skrivali su se, mačka bi provela cijeli tjedan na krovu kuće, pijatao nije kukurikao, a pas nije lajao.

Najmanje 30 njihovih kokošiju ubijeno je od strane nepoznatog nametljivca. Muškarci su oklijevali reći koje su njihove sumnje, no konačno su priznali: El Chupacabra.

Legenda o Chupacabri dio je tamošnjeg folklora, a priče o postojanju tog stvorenja pojavile su se početkom 90-ih godina u Portoriku. To tajanstveno stvorenje malo tko je ikad vidio, ali vjeruje se da iza sebe ostavlja mrtve životinje kojima pije krv.

No legenda o Chupacabri za Cesara Garciu bila je vrlo stvarna kad se probudio i pronašao u dvorištu 20 mrtvih kokošiju. "Vidio sam da su mrtve, ali nigdje oko njih nije bilo kapi krvi. Sve su se nalazile na jednoj hrpi. Da ih je ubio pas krvi bi bilo posvuda jer ih on razdere", priča Garcia kojeg pak najviše muči to što su sve mrtve kokoši imale po dvije rupice na koži.
"Tražili smo odgovore na Internetu i došli do odgovora - Chupacabres", kaže farmer.

Njegov rođak Miranda istog je dana kod sebe pronašao deset mrtvih kokošiju, a cijeli je slučaj odmah preuzeo i šerifov ured. Mirandi nije jasno zašto se cijelu noć nisu oglasila tri psa, a nitko nije ništa čuo ni vidi iz kuće. No, ono što je ubilo kokoši ostavilo je tragove pete i šape koji su se nakon stotinjak metara izgubili.

Tony Zavaleta, profesor antropologije na sveučilištu Texas-Brownsville i stručnjak za folklor, kaže da priču o Chupacabri podgrijavaju mediji na španjolskom jeziku. "Chupacabra je mitsko stvorenje i to ću govoriti sve dok se vlastitim očima ne uvjerim da zaista postoji", kaže Zavaleta.

31.01.2010. 10:22:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh