« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
no aspartam!

Chavez zabranio Coca-colu Zero

U Coca-coli Zero ima aspartama koji je otrovan i Hugo to zna!

Fotografija vijesti
Više o

Hugo Chavez

,

coca-cola

,

Coca-cola Zero

,

aspartam

Američka kompanija Coca-cola u četvrtak je obustavila prodaju svog proizvoda pod nazivom "Zero" u Venezueli, po odluci tamošnjeg ministra zdravstva.

"Proizvod se mora povući iz prodaje kako bi se sačuvalo zdravlje Venezuelaca", zato što sadrži "sastojak koji može biti štetan za ljude", rekao je ministar Jesus Mantilla, a prenijela je državna agencija ABN. Ministar nije objasnio o kojem se sastojku radi, a radi se, sasvim sigurno o aspartamu, iako kompanija Coca-cola tvrdi da u njenom proizvodu nema baš ništa štetno.

Coca-cola "Zero" prije nekoliko se mjeseci počela prodavati u Venezueli, zemlji koju predvodi osebujni Hugo Chavez.

Kompanija Coca-cola u svom priopćenju ističe da piće bez šećera odgovara svim standardima koji su propisani u Venezueli, ali obustavlja njegovu proizvodnju i prodaju u očekivanju rezultata administrativne istrage koju je povela vlada kako bi provjerila njegov sastav.

Ovo nije prvi put da američka tvrtka nailazi na probleme u Venezueli. U ožujku je Chavez naredio tvrtki da napusti zemljište u Caracasu kako bi se ondje izgradili stanovi.

Venezuelska vlada je zadnjih mjeseci pojačala nadzor nad poljoprivredno-prehrambenim sektorom putem sve češćih javnih intervencija i nacionalizacije, u času kada se zemlja sučeljava s oskudicom i naglim porastom cijena osnovnih namirnica.

12.06.2009. 09:50:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh