« Svijet
objavljeno prije 15 godina
povratak bin ladena

CIA traži bin Ladena u Pakistanu

Iako se činilo kako nova administracija shvaća propuste Bushove politike

(Getty Images)
Više o

CIA

,

Osama bin Laden

,

Leon Panetta

,

SAD Pakistan

U četvrtak je čelni čovjek CIA-e, Leon Panetta kazao kako njegova agencija vjeruje da se čelni čovjek al-Kaide skriva u Pakistanu. Iako je potraga za najpoznatijim teroristom obilježila jednu neuspješnu vladavinu bivšeg predsjednika čini se kako i sljedeći kreće u potjeru koja kod svima izaziva podsmijeh i osuđivanje.

Nalaženje bin Ladena "jedan je od naših glavnih prioriteta", rekao je Panetta. "Jedna od naših nada je da ćemo kada Pakistanci vojno uđu, u spoju s našim operacijama, imati bolje izglede" da ga se nađe, rekao je.

Panetta je novinarima rekao kako se radi o svježim pouzdanim informacijama, a radi se o 'najozbiljnijoj sigurnosnoj prijetnji SAD-u' te vođe u Pakistanu nastavljaju raditi urotu protiv Amerike.

Šef CIA-e Leon Panetta rekao je u četvrtak da njegova agencija vjeruje da se vođa al-Kaide Osama bin Laden skriva u Pakistanu i izrazio nadu da će u zajedničkim operacijama s pakistanskim snagama biti nađen.

Postoji "više ljudi" na terenu u Pakistanu koji SAD-u pružaju informacije o al-Kaidi, rekao je. CIA se također usredotočuje na zemlje gdje bi al-Kaida mogla naći utočište, poput Somalije i Jemena, rekao je Panetta.

12.06.2009. 09:55:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh