Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2010. 11:21:00
NAPETOST RASTE

Chavez poslao vojne snage na granicu s Kolumbijom

"Uribe je opsjednut ratom. To je za Venezuelu postala prijetnja", rekao je Chavez, ne ponudivši nijedan dokaz za svoju tvrdnju

(Getty Images)

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez poslao je vojsku na granicu s Kolumbijom u petak, jer je navodno službena Bogota njegovoj zemlji zaprijetila ratom. Chavez je u televizijskom nastupu optužio kolumbijskog kolegu Alvara Uribea, koji sljedeći tjedan napušta dužnost, da želi izazvati rat s Venezuelom.

"Uribe je opsjednut ratom. To je za Venezuelu postala prijetnja", rekao je Chavez, ne ponudivši nijedan dokaz za svoju tvrdnju. Objavio je da je na granicu zato poslao pješaštvo i zračne snage, ali bez navođenja pojedinosti o broju snaga.

Chavez je prošli tjedan prekinuo odnose s Kolumbijom nakon što je Uribe optužio Venezuelu da pruža utočište za 1500 pobunjenika iz kolumbijske revolucionarne oružane organizacije (FARC). Dvije su zemlje godinama u napetim odnosima zbog toga. Uribeu drugi predsjednički mandat završava 7. kolovoza. Na dužnost tada stupa bivši ministar obrane u Uribeovoj administraciji Juan Manuel Santos. (hina/metro-portal)

31.07.2010. 11:21:00
http://metro-portal.hr/chavez-poslao-vojne-snage-na-granicu-s-kolumbijom/45439/