« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
TERORIZAM

Četvorica Amerikanaca planirali domicilni biološki napad

Četvorica Amerikanaca, niti jedan mlađi od 65 godina, osumnjičeni su za udruživanje kako bi proizveli smrtonosni biološki otrov kojim bi napali građane i vladine dužnosnike SAD-a

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

amerika

,

terorizam

,

biološki napad

Američke savezne vlasti uhitile su u utorak četiri muškarca iz države Georgie osumnjičene da su se udružili kako bi nabavili eksploziv i proizveli smrtonosni biološki otrov kojim bi napali građane i vladine dužnosnike SAD-a, javlja Hina.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je da su uhićeni pripadnici lokalne militantne skupine koji su planirali kupiti ricin kako bi ga iskoristili u napadima.

Državna tužiteljica za sjeverni dio Georgie Sally Quillian Yates izjavila je da su napadači optuženi za planiranje napada na sugrađane i vlast.

"Dok je većina usredotočena na prijetnje stranih nasilnih ekstremista ovaj slučaj pokazuje da moramo biti oprezni i u zaštiti države od građana unutar naših granica koji prijete zajedničkoj sigurnosti", dodala je tužiteljica.

Najmlađi od četvorice uhićenih, Ray H. Adams, ima 65 godina, a najstariji Frederick Thomas, 73. Ostala dvojica Dan Roberts i Samuel J. Crump imaju 67, odnosno 68 godina.

Uhićeni su se, prema tvrdnjama tužiteljstva, počeli sastajati još u ožujku kako bi isplanirali realizirali svoje zločinačke planove, među kojima i ubojstva. Kao mete planiranih napada navode se zgrade lokalne policije i saveznih vlasti te neke agencije za zapošljavanje.

No, njihove je sastanke pratio prikriveni agent FBI-a s kojim su se dvojica uhićenika dogovarali o nabavi eksploziva i dijelova za izradu oružja, izvijestilo je tužiteljstvo.

02.11.2011. 08:07:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh