Češnjak i med - sjajna kombinacija
Češnjak i med su dva sastojka koji se nalaze u svakoj kuhinji, a poznati su po tome što imaju niz zdravstvenih blagodati
Češnjak i med dvije su namirnice koje često se koriste u liječenju simptoma prehlade, gripe, visokog krvnog tlaka i upale u tijelu. Osim toga, kombinacija meda i češnjaka ubrzava rad metabolizma što može pomoći u mršavljenju.
Češnjak je bogat raznim hranjivim sastojcima, uključujući vitamin B6 i vitamin C, mangan, kalcij, a sve te tvari mogu pomoći u mršavljenju.
Eksperiment na miševima u laboratorijskim uvjetima pokazao je da jedenje češnjaka tijekom osam tjedana smanjuje postotak masnoće u tijelu. Osim toga, češnjak jača imunitet, uklanja toksine iz tijela i ubrzava metabolizam.
S druge strane, med djeluje kao gorivo u tijelu. Naime, med potiče proizvodnju glukoze za energiju. Glukoza održava visoku razinu šećera u mozgu i prisiljava ga da oslobađa hormone koji sagorijevaju masnoće.
>> Češnjak, med, kurkuma - zajedno protiv gripe i grlobolje >>
Njegova protuupalna svojstva pomažu smanjiti upalu u tijelu i spriječiti bolesti uzrokovane slobodnim radikalima.
Kako konzumirati med i češnjak?
Ogulite češnjak i zdrobite ga. Stavite žličicu meda u malu šalicu i pomiješajte ga sa zdrobljenim češnjakom. Pomiješajte ova dva sastojka i ostavite smjesu da odstoji 15-20 minuta. Svako jutro pojedite jednu žlicu smjese na prazan stomak. Možete napraviti i veću količinu smjese koju možete skladištiti u frižideru. Smjesa ne bi trebala stajati u frižideru više od tri dana.
>> Prirodni sastojci koji jačaju imunitet >>
Nemojte uzimati više od jedne žlice smjese u danu i nemojte koristiti više od dva režnja češnjaka za pripremu, piše Times of India.
Previše češnjaka može izazvati loš zadah, peckanje u ustima ili želucu, žgaravicu, plinove, mučninu, povraćanje i proljev. Ako ste trudni, dojite bebu ili uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi, posavjetujte se s liječnikom prije nego što počnete uzimati smjesu od meda i češnjaka.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar