« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
NAPALJENI ČIMPANZA

Čelnik MMF-a napao i francusku spisateljicu

Tijekom razgovora na francuskoj televiziji u veljači 2007. spisateljica Tristane Banon ustvrdila je da ju je prije devet godina napao Dominique Strauss-Kahn

Fotografija vijesti
Više o

napad

,

Dominique Strauss-Kahn

,

optužbe

,

Tristane Banon

U članku uz koji je objavljen i transkript spomenute televizijske emisije prenose se riječi Tristane Banon koja tvrdi da je napadnuta 2002. dok je Strauss-Kahna intervjuirala za knjigu koju je pisala.

Opisujući ga kao "napaljenog čimpanzu" spisateljica je rekla da ju je Strauss-Kahn najprije pozvao u svoj stan, a zatim joj pristupio na nasilan način. Potom je pobjegla i razmišljala podnijeti tužbu za pokušaj silovanja, no nije željela biti poznata kao djevojka koja ima problem s političarom, navodi Telegraph. U spominjanoj emisiji Strauss-Kahn nije spominjan imenom, no imenovan je naknadno kada je snimka emisije objavljena na internetu.

Strauss-Kahn pritvoren je zbog optužbi za seksualni napad, pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje 32-godišnje sobarice u hotelu Sofitelu na Times Squareu u subotu poslijepodne. Pošto ga je mlada žena prijavila policiji, vrlo brzo je napustio hotel i požurio prema zračnoj luci no deset minuta prije polijetanja, iz zrakoplova Air Francea na liniji za Pariz, izvela ga je i privela policija te ga odmah ispitala u policijskoj postaji na Manhattanu.

Strauss-Kahn je na čelo MMF-a došao u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke znanosti. U poslijednje vrijeme pripremao se za kandidaturu Stranke socijalista na predsjedničkim izborima.

Francuski mediji objavili su i da je na ručku s novinarima dnevnika La Liberation krajem travnja Strauss-Kahn rekao kako strahuje da bi mogao postati žrtvom urote, odnosno da bi mu politički protivnici mogli ugroziti kampanju za francuske predsjedničke izbore namještanjem neke afere.

17.05.2011. 08:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh