« Spektakli
objavljeno prije 10 godina
INTERVJU

Carla Bruni Sarkozy o ljubavi, Obami i ulozi prve dame

Prva dana Francuske, Carla Bruni Sarkozy, govori o navodoj svađi s Michelle Obama te životu s predsjednikom

Carla Bruni Sarkozy
Carla Bruni Sarkozy (Getty Images)
Više o

Carla Bruni

,

Michelle Obama

,

Carla Bruni Sarkozy

,

intervju

Carla Bruni Sarkozy je vrlo zauzeta žena. Može nam se činiti da je u jednom životu sasvim dovoljno postići zapaženu karijeru manekenke, pjevačice i kantautorice te oženiti francuskog predsjednika, ali gospođa Bruni na tome ne namjerava stati pa je prihvatila i obveze ambasadorice u borbi protiv AIDS-a. U razgovoru za CNN otkrila je i što se krije iza navodnog ogovaranja Michelle Obama.

Kako to da ste se uključili u borbu protiv AIDS-a?
Važno mi je kao supruga francuskog predsjednika činiti nešto korisno. Global Fund svojim je djelovanjem spasio mnoge živote i sretna sam što mogu pomoći.

Objavljena je knjiga u kojoj piše da vam se Michelle Obama navodno požalila na život u Bijeloj kući. Je li vam stvarno rekla da joj se život pretvorio u pakao?
Ne, nikad mi to nije rekla. Knjiga o kojoj govorimo uopće nije autorizirana. Francuska je slobodna zemlja u kojoj svatko može reći pa i napisati što želi. Mogla bih poduzeti i pravne korake protiv autora, ali smatram da će knjiga tako dobiti pozornost koju ne zaslužuje. Podržavam demokraciju i smatram da svatko ima pravo na slobodan govor. Međutim, želim se javno ograditi od te knjige.

>>Michelle Obama ipak se nije izjadala Carli Bruni

Autori knjige tvrde da ste surađivali s njima?
To je laž. Autori su poznati novinari pa smo se tako imali prilike upoznati, ali nikada nismo surađivali. Mislim da je ovo već deveti puta da mi se nešto takvo događa u Francuskoj.

Kako je biti prva dama Francuske? Jesu li se ispunila vaša očekivanja?
Mislim da je ovo bilo nemoguće predvidjeti. Nisam ni imala vremena razviti očekivanja jer se sve dogodilo jako brzo.

Jednom ste izjavili da želite da Francuzi budu ponosni na vas...
...nadam se da će biti. Činim sve što mogu. Za mene je sve ovo ogroman izazov i veliko iskustvo. Važno mi je i da sam uz supruga, želim biti uz njega i pomoći mu.

Vrlo ste nježni jedan prema drugome u javnosti...
Znate, mi smo još uvijek kao mladenci. A sav pritisak kojeg zbog odgovornosti nosi sa sobom zapravo nas je još više zbližio.

Piše: Hala Gorani, CNN
22.09.2010. 16:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh