« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PRESKOČIO SVE PREPREKE

Carl Lewis bez prepreka u kandidaturi za Senat

Carl Lewis, devetostruki osvajača olimpijskih medalja, neće imati problema s kandidaturom za senatsko mjesto u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Fotografija vijesti
Više o

Carl Lewis

,

američki Senat

,

kandidatura

Bivša atletska zvijezda Carl Lewis, devetostruki osvajača olimpijskih medalja, neće imati problema s kandidaturom za senatsko mjesto u američkoj saveznoj državi New Jersey, javlja Hina.

Iako je izborno povjerenstvo najprije odbacilo njegovu kandidaturu jer mora imati najmanje četiri godine stalno prebivalište u državi kojoj se kandidira, suda je sada odlučio drugačije.

Pedesetogodišnji Lewis, član demokratske stranke, kupio je 2005. u Medfordu i Mount Laurelu u saveznoj državi New Jersey kuću za sebe i za svoju majku, a 2009. mu je priznat status stalnog prebivališta. Izborno povjerenstvo je najprije odbacilo njegovu kandidaturu na što se Lewis žalio.

Lewis je tvrdio da republikanski guverner Chris Christie pokušava na svaki način onemogućiti njegovu kandidaturu. Američki savezni prizivni sud je odnio odluku 2:1 u korist Lewisa koji se sada može kandidirati za Senat.

Lewis je na olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojio četiri zlatne medalje, a u sljedećih 12 godina osvojio je još pet zlatnih olimpijskih medalja.

14.09.2011. 13:07:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh