« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Čajevi koji smanjuju upale

Upala je prirodan i moćan način na koji se naše tijelo bori protiv bolesti, zacjeljivanja povreda i sprečavanja infekcija

Koji su čajevi najbolji
Koji su čajevi najbolji (Shutterstock)
Više o

čaj

,

upale

,

upala

Stalna borba s niskim stupnjem upale također je teška za tijelo i s vremenom može dovesti do slabljenja imunološkog sustava.

Podrška vašem tijelu u njegovom upalnom odgovoru je višestruki pristup koji uključuje adekvatan san, zdrave navike u prehrani i nekoliko korisnih promjena kada je u pitanju način života.

Ono što jedemo i pijemo, od zelenog čaja do lososa ili blitve, može biti moćno sredstvo u borbi protiv upala, posebno ono što je dokazano da posjeduje ključne hranjive tvari za borbu protiv kronične upale.

Postoji nekoliko čajeva koji mogu smanjiti upalu u tijelu:

>> Čajevi za mršavljenje koji rade bez greške >>

Čaj od cimeta - poznato je da cimet ima protuupalni, antioksidativni i antibakterijski učinak što ga čini odličnim dodatkom vašoj omiljenoj vrsti čaja, a može se i samostalno koristiti.

Čaj od đumbira - korijen đumbira je nevjerojatno zdrav, pa se zato nalazi u svemu, od kineskih i indijskih jela do slatkiša, proizvoda za njegu, ali se može koristiti i kao čaj. Prema istraživanju, đumbir zahvaljujući aktivnom sastojku džindžerolu, ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći tijelu da odgovori na kroničnu upalu koja dovodi do boli, uključujući sve od bolova u koljenu do bolova u mišićima nakon vježbanja pa čak i do menstrualnih tegoba.

>> Čajevi po krvnim grupama >>

Čaj od kamilice - pokazalo se da ovaj čaj može spriječiti upale u organizmu. Odličan je dodatak vašoj večernjoj rutini zbog brojnih zdravstvenih prednosti, koje mogu uključivati pomoć kod nesanice i olakšavanje probavnih tegoba.

Čaj od kurkume - kurkuma je poznati začin karakteristične jarko žuto boje. Dr McDowell objašnjava da kurkuma sadrži kurkumin, koji pomaže u borbi protiv supstanci u tijelu koje mogu povećati upalu.

Čaj od šipka - čaj od šipka je bogat antioksidansima, uključujući polifenole i galaktolipide, za koje je utvrđeno da djeluju protuupalno posebno kod bolesti poput artritisa. Pokazalo se da čaj napravljen od ove biljke smanjuje bol povezanu s artritisom i drugim upalnim bolestima.

>> Fini egzotični čajevi >>

Zeleni čaj - ako volite zeleni čaj, onda isprobajte matcha zeleni čaj, snažniju verziju zelenog čaja koja je posebno bogata antioksidansima i korisnim tvarima zvanim EGCG, za koje se smatra da imaju pozitivne učinke na metabolizam, kontrolu glukoze i zdravlje srca. Zeleni čaj ima sposobnost interakcije s nekim lijekovima, pa obavezno razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što ga počnete konzumirati.

10.09.2021. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.09.2021. 16:00
    Caj od cimeta obozavam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh