« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine
SAVJETI

Čaj koji spašava bubrege

Bolji rad bubrega omogućava i bolju apsorpciju hranjivih tvari iz namirnica, kvalitetnije apsorbiranje nutrijenata i vitamina te jačanje imuniteta i dobivanje više energije

Čaj od peršina je sjajan za bubrege
Čaj od peršina je sjajan za bubrege (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

bubrezi

,

čaj

Bubrezi su jedan od onih dijelova tijela o kojima niti ne razmišljamo sve dok se ne dogodi nešto loše - recimo, kad se upali ili imate kamenac. No, kako bi bili zdravi, između ostaloga trebate povremeno razmišljati i o njim.

Naime, bolji rad bubrega omogućava i bolju apsorpciju hranjivih tvari iz namirnica, kvalitetnije apsorbiranje nutrijenata i vitamina te jačanje imuniteta i dobivanje više energije.

Za bolji rad bubrega, a tako i kompletnog organizma, ne bi bilo loše u naviku staviti konzumiranje čaja za bubrege. Najbolja su opcija prirodni sastojci provjerenog porijekla.

U nastavku donosimo najbolje čajeve za bubrege.

Čaj od konoplje - biljni čajevi imaju iznimne dobrobiti za naš organizam, a takav je i čaj od konoplje, biljke koja pomaže u smanjivanju bolova, ublažavanju upala te za opće poboljšavanje imuniteta. Konoplja sadrži vlakna, proteine, ali i antioksidanse koji pomažu tijelu riješiti se štetnih tvari. Zbog toga je ovaj čaj za bubrege odličan, a može pomoći i kod probavnih problema te tegoba s jetrom.

>> Bubrežni kamenci - sprječavanje i liječenje >>

Čaj od maslačka - maslačak se već dug niz godina koristi kao ljekovita biljka, a za pripremu čaja za bubrege mogu se koristiti svi dijelovi biljke samo trebate biti oprezni jer je korijen maslačka intenzivnog okusa. Sadrži vitamine A, B, C, E i K, željezo, magnezij, kalij i kalcij te inulin koji potiče rast dobrih bakterija u organizmu. Ovaj napitak djeluje kao diuretik, pomaže zdravlju jetre i ima mogućnost prevencije infekcija mokraćnog sustava. S obzirom na to da je dosta intenzivan ovaj čaj za bubrege ne bi trebale koristiti trudnice, dojilje niti djeca, a trebao bi se konzumirati uz prekide.

Čaj od peršina - iako se peršin prvenstveno koristi kao začin, može poslužiti i kao odličan čaj za bubrege. Prepun je minerala i vitamina poput kalcija, kalija i željeza i vitamina C kojeg sadrži čak više nego limun. Sadrže i antioksidanse koji imaju važnu ulogu u zaštiti organizma od bolesti i razvoja tumorskih stanica. Čaj od peršina je diuretik te čisti kožu. Priprema se od 15-ak grama lišća peršina koje se treba preliti kipućom vodom i ostaviti da odstoji do deset minuta.

>> Koliko vrijedi vaše tijelo? Pogledajte cijene na crnom tržištu >>

Čaj od smreke - čaj od plodova smreke može biti jako dobar prirodni lijek jer ima antibakterijska i antifungalna svojstva, pomaže kod urinarnih infekcija i problema s probavom. Ovaj čaj za bubrege pomaže i kod dijabetesa te smanjuje razinu lipida u krvi.

Uvin čaj - dobro poznati uvin čaj jedan je od prvih boraca protiv bubrežnih problema. Ovaj čaj za bubrege utječe na sprječavanje upala te omogućava čišćenje organizma jer pomaže eliminirati uzročnike upalnih procesa iz tijela. Poznato je i da se koristi za liječenje bakterijskih infekcija mokraćnog mjehura, cistitisa, uretritisa i nefritisa. U ovaj čaj za bubrege ne bi trebali dodavati limun jer bi trebao ostati lužnat da bi djelovao.

Kod konzumiranja treba biti oprezan i umjeren jer postoje nuspojave čaja za bubrege poput mučnine, boli u želucu i nesanice.

24.04.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.04.2021. 10:12
    uvinm caj preporucam najbolji za bubrege
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh